Kargı’da orman yangınlarına karşı eğitim ve uyarılara devam ediyor
banner110

Yaz mevsimi ve sıcaklarının artması dolayısıyla vatandaşlarımızdan isteğimiz orman yangınlarına karşı tedbirli olmaları, orman yangınlarını önlemeye yönelik yetkililerce yapılan uyarıları dikkate almaları, ilan edilen mesire yeri ve piknik alanları dışında ateş yakmamaları, orman içi ve etrafında duman ve ateş görmeleri durumunda Orman Yangın İhbar Hattı ALO 112 ’yi arayarak ihbarda bulunmalarıdır.
Bir kıvılcım bir yangını başlatmaya yeter.


İşletme Müdür Yardımcısı Ersin Fırat tarafından sunu eşliğinde verilen yangın söndürme eğitiminde; Orman yangını çeşitleri, (Örtü, Tepe Toprak yangını) yangınlarda davranış şekilleri, yangınla mücadele, yangına müdahale çeşitleri, soğutma çalışmaları, şerit açma, hortum serme gibi konular anlatılarak yangın söndürmede kullanılan araç ve gereçler tanıtıldı.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.