Kargı’da 30 Ağustos törenle kutlandı
banner110

Kargı Kaymakamlığı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine, Kargı Kaymakamı Taha Soydaş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Onur Erten, İlçe Jandarma Komutanı J. Üteğ. Yunus Emre Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Murat Özdoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, CHP İlçe Başkanı Hakan Çelik, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, İyi Parti İlçe Başkanı Numan Moral, CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Sami Balcı, kurum amirleri, gaziler, şehit aileleri, askeri ve emniyet personeli ile vatandaşlar katıldı.


Kaymakamlık ve belediye başkanlığına ait çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

‘100 YIL ÖNCESİNİN O İNANILMAZ GURURUNU TEKRAR İÇİMİZDE YAŞIYORUZ’

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma J. Asb. Çvş. Zeynep Gergin tarafından yapıldı.
Gergin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde elde edilen şanlı zaferin zafer bayramının 100. Yıl dönümüdür. 30 Ağustos 1922’de düşman kuvvetlerinin yok edildiği bu zafer, yok olmaya yüz tuttuğu zannedilen bir milletin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şahlanışının, istiklal mücadelesinin ve Türk’üm diyebilmenin neleri başarabileceğinin destanıdır. Her şeyin bittiği zannedilen bir dönemde aziz Türk milleti ve onun kahraman ordunsun yükselişi, zamanın en güçlü devletlerine karşı kazanılan onurlu kararlı ve eşsiz bir mücadeledir.

Ulu Önder Mustafa Atatürk önderliğinde yok denecek kadar az imkanlarla atalarımızın büyük inancı kahramanlığı ve vatan sevgisiyle kazanılan bu zafer hepimize bir kez daha kutlu olsun. Damarlarımızda taşıdığımız asil Türk kanının vermiş olduğu güç ve kuvvetle 100 yıl öncesinin o inanılmaz gururunu tekrar içimizde yaşıyoruz. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden azizi şehitlerimiz ile gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık sıhhat ve afiyetler diliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun’’ dedi.
Daha sonra kaymakamlık makamında kutlamalar kabul edildi.


Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
Kargiçorum30 Ağustos
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.