Kargı’da 19 Mayıs coşkusu yaşandı
banner110

Kapalı spor salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene Kargı Kaymakamı Taha Soydaş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Onur Erten, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Yunus Emre Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Murat Özdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, İlçe Özel İdare Müdürü Esra Çınar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şirin Çelik, Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Kargı Kaymakamı Taha Soydaş ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen öğrenciler ile Kargı halkının bayramını kutladı.
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kazım Karabıyık yaptı. Kazım Karabıyık konuşmasında “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Cumhuriyet Savcım, Protokolün değerli üyeleri, İlçemizin güzide halkı, kıymetli öğretmenler, sevgili öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı etkinliklerine hepiniz hoş geldiniz. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.
Unutmayınız ki sizler; Söz konusu vatan olunca birer aslan olup düşmana karşı kükreyeceksiniz. Sizler birer Al bayraksınız, gerektiğinde al bayrakta kan olacaksınız, vatanı ayakta tutan can olacaksınız Unutmayınız ki sizler: Mustafa Kemalin eserlerinin temel taşısınız.


Unutmayınız ki: her 19 Mayıs’ta, Samsun’dan, elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, değerli gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor; tüm halkımızın bayramını kutluyorum” dedi.
Kargı Fen Lisesi tarafından hazırlanan jimnastik hareketleri, Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan zeybek gösterisi, Kargı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce hazırlanan jimnastik hareketleri gösterisi seyirciler tarafından ilgiyle izlendi. 19 Mayıs kutlamaları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere öğrencilere ödülleri Kargı Kaymakamı Taha Soydaş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Onur Erten tarafından takdim edildi.

(İpek Acar)

Anahtar Kelimeler:
Kargi19 Mayıs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.