Kargı’da 10 Kasım için program düzenlendi
banner110

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. Yıl dönümünde Kargı’da düzenlenen programla anıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma programın ardından, anma etkinlikleri Kargı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma, öğretmen Tuğba Sağır tarafından yapıldı.

"Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider’’ diyen Sağır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedefimizi büyük tutmaktır. Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. Yy. da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bu adımı tarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır’’ şeklinde konuştu.

Program daha sonra öğrenciler tarafından şiir, sinevizyon gösterisi, orotoryo, gösterilerinin sunulmasının ardından son buldu. (Ozan Acar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.