Kargı Ülkü Ocaklarında Milliyetçilik Semineri
banner110

Ülkü Ocakları Kargı İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen ve ortaöğretim öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerin konusu, Alparslan Türkeş'in "9 Işık" kitabında yer alan ilkelerin birincisi olan "Milliyetçilik" oldu.
Kargı Ülkü Ocakları her hafta sonu gerçekleştirdiği eğitim seminerlerinde bu hafta ‘Milliyetçilik’ konusunu işledi. Kargı Ülkü Ocakları Teşkilatlandırma Birimi Başkanı Alaattin Gül tarafından verilen seminerde Gül özetle şu ifadelere yer verdi. "Türk Devleti'nin bölünmesi ve Türk milletinin ayrışması için plan yapanlar Türk milliyetçiliğini ve milliyetçilerini tehlike olarak görmektedirler. Zira, Türk milliyetçileri, milli bilinci besleyen ve canlı tutan ana damardırlar. Türk milliyetçilerine yönelik artan saldırıları bu nedenledir. Ancak bilinmelidir ki, Türk milliyetçileri bu saldırıları bertaraf edecek ve karanlık süreci aydınlığa eriştirecek inanca, donanıma ve kararlılığa sahiptir." dedi.
Türk milliyetçisi gençlerin, Türk milletinin bugününün güvencesi ve geleceğinin teminatı olduğunu ifade eden Gül, "İnsanların ruhları, zihinleri, gönülleri boş bir kap gibidir. İhmâl etmeye gelmez. Boş bırakıldığı takdirde gayri-milli ideolojilerle ve fikirlerle dolar. Yeni nesillerin milli fikriyata mâlik olarak yetişmesi için "9 IŞIK" bu noktada büyük önem taşıyor. Bu vesilesiyle, genç kardeşlerimizin milliyetçi hüviyet kazanmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.

 ‘IRKÇILIĞIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ’

Türk milliyetçilerini itibarsızlaştırma amacı ile yöneltilen ithamlardan birisinin de "ırkçılık" olduğunu kaydeden Gül, "Türk milliyetçiliği, Türk milletine karşı beslenen derin sevgi ve bağlılık duygusunun ifadesidir. Müşterek tarihe sahip olma, müşterek hedeflere yönelme şuurunun yansımasıdır. Milletini tehlikelere karşı korumak için her türlü fedakarlığı göze almaktır. Zira, üstünlüğün takvada olduğuna inanan bizler biliyoruz ki, vatan sevgisi imandandır. Ve yine bizler, "Sizin en hayırlınız, günah işlemedikçe, aşiretini müdâfaa edendir." hadis-i şerifinin idrâkindeyiz. Bu nedenle, milletimizi seviyoruz. Devletimizin bekası ve milletimizin bütünlüğü için mücadele ediyoruz. Yüce dinimiz İslam'ın yasakladığı ırkçılığın ise her türlüsüne karşı duruyoruz" dedi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.