Kargı ormanlarında silvikültürel müdahale esasları eğitimi gerçekleştirildi
banner110

Kargı seçme ormanlarında gerçekleştirilen hizmet içi eğitim Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Kurumeşe, Silvikültür Şube Müdürü Abdulkadir Ortataş, OYM Şube Müdürü Engin Keleş ve Silvikültür Daire Başkanlığı'na bağlı Şube Müdürleri Uğur Tüfekçioğlu Cengiz Metin ve Orman Mühendisi Selçuk Bekircan ve Kargı Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli katılımıyla yapıldı.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki orman servetini geliştirmek ve ormanların ihtiyaç duyduğu silvikültür bakımları gerçekleştirerek orman varlığının sağlıklı olarak büyümesini sağlamak için teknik gelişimleri takip etmeye ve çalışmalarında uygulamaya devam ediyor.
Ormanların sürekliliğini sağlamak ve gelecek kuşakların yararlanabileceği çok fonksiyonel ormanlar kurmak için, ağaçların ihtiyaçlarına, biyolojik özelliklerine, yetişme şartlarına göre, genç meşçere bakımları yapıyor, ormanlar gençleştirmeye ve güzelleştirmeye devam ediliyor. 

Ceren Bilan Topal

Anahtar Kelimeler:
KargiKargı Orman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.