Kargı Ormana üçüncülük kupası
banner110

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde orman yangınlarına karşı mücadele veren 14 yangın ilk müdahale ekibi arasından en donanımlı ve hızlı yangın ekibini belirlemek için yapılan yarışmada 3. Olan Kargı Orman İşletme Müdürlüğünün ‘’Ateş Avcıları’’na Üçüncülük kupası Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından verildi.

Yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde olması ve vatandaşlar tarafından piknik alanlarına yoğun ilgi gösterilmesi nedeniyle orman yangınlarına karşı denetim ve tedbirler artırılıyor.

Bu kapsamda Bölge Müdürü Halil Oflu, OYM Şube Müdürü Engin Keleş beraberliğinde Kargı Orman İşletme Müdürlüğüne gerçekleştirilen ziyarette, İşletme Müdürü Ersin Fırat tarafından bölgede yürütülen ormancılık faaliyetleri, orman yangınları karşı alınan tedbirler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra Alev Avcıları’nı ziyaret ederek talimatlarını aktardı.

Ziyaret ve incelemelerini tamamlayan Bölge Müdürü Halil Oflu yapmış olduğu konuşmada; "Orman yangınlarını önleme ve mücadele görevini yürüten Orman Genel Müdürlüğümüz, teşkilatımız, devletimizin mevcut imkânlarını en verimli biçimde kullanarak orman yangınları konusunda tüm yurda yayılmış ciddi, donanımlı ve deneyimli bir organizasyon oluşturmuştur. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü olarak Yangınlarla daha etkin mücadele yapmak amacıyla, alev avcılarımıza yönelik iş başı ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerimizi tamamladık.

2022 yılı Yangın Eylem Planı doğrultusunda yangınlara neden olan sebepleri en aza indirgemek için, Hedef Kitlelere Yönelik Eğitim ve Bilinçlendirme faaliyetlerinde de bulunmaktayız (Gönüllülerin, öğrencilerin, askeri birliklerin, köylülerin, mahkumların, avcı-çobanların bilinçlendirilmesi… vb).

2022 Yılı Yangınla Mücadele faaliyetleri kapsamında Bölge Müdürlüğümüz parkında 26 Arozöz, 10 Su İkmal Aracı, 108 İlk Müdahale Aracı, 7 Dozer, 11 Greyder, 11 Ekskavatör, 4 Treyler, 217 adet su tankı mevcuttur. Köy muhtarlarına teslim ettiğimiz su tanklarıyla yangın esnasında ulaşılması daha güç olan uzak köylerdeki yangınlara daha etkin ve daha hızlı ulaşarak mücadele ediyoruz. 2022 yılında da 11 adet su tankı alıp köy muhtarlarımıza teslim edeceğiz. Yangınla mücadelede faal 15 adet kulemiz, 46 adet yangın havuzu mevcuttur. Yine yangınla mücadelede 443 Yangın İşçimizi istihdam ediyoruz.

2022 yılında 3 İşletme Müdürlüğümüzde ilk Müdahale Yer Ekibi olarak 45 kişiyi hizmet alımı gerçekleştirdik.

Yine 2022 yılında Genel Müdürlüğümüzce alımı yapılan 5.000 işçiden Bölge Müdürlüğümüze düşen 260 işçi kısa zaman içerisinde iş başı yapacaklar.

Orman Bölge Müdürlüğüne orman yangınlarıyla mücadele amacıyla gönüllü olmak isteyen 3.357 kişi verilmişti.

Duyarlı vatandaşlarımız sayesinde şu an 3.861 yangın gönüllüsü kaydı yapılmış ve eğitimleri tamamlanmıştır.

Orman yangınlarına karşı hassas olunan, nemin yüzde 20’nin altına düştüğü, sıcaklığın yüzde 40’ın üzerine çıktığı ve rüzgârında 40 kilometrenin üzerine çıktığı zamanlarda yangın riski en üst seviyeye çıkmaktadır.

Vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı duyarlı ve tedbirli olmalarını istiyoruz. Ülkemizin milli serveti ve akciğerleri olan ormanlarımızı orman yangınlara karşı korumak tüm yurttaşlarımızın milli görevidir.

Orman Ayaktaysa İnsan Hayattadır Tescilli mesire alanları ve izin verilen piknik alanları dışında ateş yakmayalım. Ormanlık alanlara girmek, piknik yapmak, ateş yapmak yasaktır. Uyalım, uyaralım Tarlalarımızda anız ateşi, dağlarda çoban ateşi yakmayalım yangına sebep olmayalım. Yaktığınız anız toprağın bereketini; Orman yangını ise çocuklarınızın geleceğini öldürür. Devletimizin yeşil vatan seferliğine ormanları koruyarak destek olalım.

Atalarımızın mirası çocukların emaneti, ülkemizin nefesi ormanlarımızı koruyalım. Ormanları koruyarak kalbi yeşil vatan için atan kahramanlarımıza güç katalım. Destek olalım Yeşil Vatan’ımızı korumak için verilen mücadele ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği içindir. ‘’Orman Ayaktaysa İnsan Hayattadır’’ ‘’Ormanı korumak vatanı korumaktır.’’ dedi.

Ceren Bilan Topal

Anahtar Kelimeler:
KargiOrmanKupa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.