Kargı OİM’nin alev avcıları orman yangınlarına karşı hazır
banner110

Yaz mevsimi ve sıcaklarının artması dolayısıyla Amasya Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşlardan orman yangınlarına karşı tedbirli olmalarını istedi. 
Vatandaşlardan orman yangınlarını önlemeye yönelik yetkililerce yapılan uyarıların dikkate alınması ormanlarda ateş veya duman görmeleri durumunda ücretsiz Orman Yangın Hattı ALO 112’yi arayarak ihbarda bulunmaları istendi.
YANGINI ÖNLEMEK SÖNDÜRMEKTEN DAHA KOLAY
Alev Avcıları eğitim ve tatbikatlarla formda tutuluyor. Olası orman yangınlarına erken müdahale yapılması için ekipler stratejik noktalara konuşlandırılıyor. 
ORMAN VATANDIR, YANGINLA MÜCADELE VATAN SAVUNMASIDIR
Kargı Orman işletme Müdürlüğü İlk Müdahale ekibinde görevli Alev Avcıları ve teknik personele yönelik İş güvenliği ve yangına müdahale teknikleri üzerine hizmet içi eğitim verildi.
OZM Şube Müdürü Aydın Yağlıoğlu tarafından ilk müdahale ekinin hazırlıkları denetlenerek, araç ve gereçlerinin uygunluğu kontrol edildi.
OYM Şube Müdürü Engin Keleş tarafından orman yangınlarını önleme tedbirlerine yönelik verilen eğitimin teorik bölümünde; yangına müdahale esasları, Orman yangınlarına müdahale esnasında kullanılacak araç ve gereç kullanımı; ardından; yangın öncesi, yangın esnasında, yangın sonrasında yapılacak tüm iş ve işlemlerin İş güvenliği ve gerekli emniyet tedbirleri alınarak nasıl yerine getirileceği hakkındaki mevcut bilgileri, teorik ve uygulamalı olarak yapılan eğitimlerle pekiştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.