Karakise- Çal- Oğuz köylerine üç adet su tankeri verildi
banner110

Kargı Orman İşletme Müdürlüğü orman köylüsünü desteklemeye ve yangın riskine karşı önlemler almaya devam ediyor.  Kargı Orman İşletme Müdürlüğü olası yangınlara karşı önlemler almaya devam ediyor.
Bu kapsamda; Orman köylülerinin tarımsal faaliyetteki gücünü artırmak hem de olası yangın durumlarında kullanılmak üzere Karakise- Çal- Oğuz köylerine üç adet su tankeri verildi.
Bölge Müdürü Ferdi Özer, OYM Şube Müdürü Engin Keleş İşletme Müdürü Mehmet Eren Kargı, köy muhtarları, hak sahipleri ve personelin katılımıyla düzenlenen programda su tankerleri sahiplerine teslim edildi. 
Kargı Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde olası yangın durumlarında yangın ilk müdahale ve hava ekiplerinin su ikmal ihtiyacını karşılamak için 10 adet havuz ve gölet bulunmakta olup 20 adet su tankeri, 2 arazöz 1su ikmal aracı, donanımlı ve hazır 42 Alev avcısı, Kargı’nın en yüksek mevkiinde bulunan 2 adet gözetleme kulesinden ormanlarını 7/24 izleyen şahin gözleriyle ormanlarını korumamaya devam ediyor.

Yapılan açıklamada “Ülkemizi etkisi altına alan çöl sıcakları nedeniyle nefes almakta dahi zorlandığımız bu günlerde gölgesinde serinleyebileceğimiz ve dinleneceğimiz tek bir ağacın dahi ne kadar değerli olduğunu çok daha iyi anlayabiliyoruz. Sıcak hava dalgası düşük nem oranları Orman Yangını riskini artırıyor. 
Küresel ısınma, hava sıcaklıkları, doğa olayları insan dikkatsizliği ve ihmalleri kaynaklı meydana gelen yangınlar ülkenin akciğeri olan ormanları tehdit ediyor. 
Orman yangınlarına karşı dikkatli olalım. Orman kenarı ve içerisinde duman ya da ateş görmeleri durumunda ALO 112’yi arayalım.” Denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.