'İstiklale giden yolda Türk milletinin kaderi çizilmiştir'
banner110

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi ile bir milletin var oluş mücadelesi başlatılmış ve istiklale giden yolda adeta Türk milletinin kaderi çizilmiştir" diyen Uyar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şunları ifade etti:

"Tarih boyunca milletlerin kaderini tayin eden dönüm noktaları vardır. Hiç şüphesiz ki 19 Mayıs 1919 tarihi ülkemizin bu önemli dönüm noktalarından biridir. Yine bu tarih vatan topraklarının bekası adına yeniden diriliş ve şahlanışın başlangıç noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi ile bir milletin var oluş mücadelesi başlatılmış ve istiklale giden yolda adeta Türk milletinin kaderi çizilmiştir.

Bu ateş aynı zamanda milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurda dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadelenin zaferle sonuçlanması ile birlikte bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Bu anlamlı günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe atfedilmesi oldukça önemlidir. Bizler de geleceğimizin teminatı gençlerimizin, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran bu üstün irade, inanç ve kararlılığı en iyi şekilde idrak ettiklerine ve her ne pahasına olursa olsun bu aziz vatanı koruyup yükselteceklerine yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık mücadelemizin 102’nci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını hiç çekinmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.