Göl Köyün sorunlarını Başdanışman Zeki Şaltu’ya ilettiler
banner110

Ziyarette katılanlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde göreve başlamaları nedeni ile Zeki Şaltu’ya hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Ziyarete katılanlar köyün sorunlarıyla ilgili konularda dilekçeleri Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Başdanışmanı Zeki Şaltu’ya vererek destek istediler.
Verilen dilekçelerde, Göl Köyü sınırları içinde bulunan Çorum Kargı Aksu Göleti’nin gövdesinin 8 metre yükseltilmesinin dâhil olduğu,142 ha (net) - 158 ha (brüt) alanın basınçlı borulu sistem ile sulanması ile ilgili planlama çalışmalarının tamamlanması nedeni ile Çorum Kargı Aksu Göleti Gövde Yükseltilmesi ve Kapalı Sulama Sistemine Geçilmesi Projesinin Hazırlanmasını talep edildi.
Öte yandan Göl Köyü Merkez Mahallesi’nin üst kısmında, yağış sularının hızını azaltmak ve sürüklediği malzemenin köy içine inmesini önlemek amacıyla planlaması tamamlanan ve Göl Köyü Nargazan Yan Dere Islah Sekileri ismi ile projesi hazırlanan 3 adet Islah Sekisi yapım ihalesi, Göl Köyü Çalarası Mahallesi, Sel kesiği Mevkii’ne 2017 yılında yapılan Nargazan Deresi Tersip Bendi ile ilgili olarak projesi hazır olan, Mansap Duvarı Örülmesi ve Yol üzerinde bulunan mevcut köprünün yıkılarak yerine Kemer Tipli Köprü Yapılması ihalesinin başlatılmasını talep edildi.
Ayrıca açık sistem ile sulama yapılan Çorum Kargı Aksu Göleti’nin beton sulama kanallarında meydana gelen bozulmaların onarımı için dilekçe verildi.
Ziyaret sırasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Başdanışmanı Zeki Şaltu’ya, Çorum Kargı Aksu Göleti Beton Sulama Kanallarında meydana gelen çöküntü ile kırılmaların ve sulamanın yapılması için bozulan yerlerde kullanılan plastik boruların fotoğrafları gösterildi.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Başdanışmanı Zeki Şaltu, beton sulama kanallarında meydana gelen bozulmaların onarım talebini Ankara-Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü-İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü’ne ileteceğini, Çorum Kargı Aksu Göleti Gövde Yükseltilmesi ve Kapalı Sistem Sulama Projesi ihalesinin yapılacağını, 2023 yılında ise yapım çalışmalarına başlanacağını, diğer konular ile ilgili olarak daha sonra bilgi verileceğini söyledi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.