Ercan Şanal adaylığını açıkladı
banner110

1965 yılında Osmancık’ ta doğan Ercan Şanal ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Enstitüsünden mezun oldu. Sırasıyla Tokat, Ankara ve İzmir illerinde görev yaptıktan sonra Osmancık Akşemseddin İlköğretim Okulundan 2015 yılında emekli oldu. Ercan Şanal sözlerinde şöyle devam etti.

“Ben Başpınar Köyü’nde oturuyorum. 1992 yılında beslemek üzere bir kangal köpek aldım. Köyümdeki koyuncular bana “Kangal köpek koyunsuz olmaz” dediler. Ben de gidip koyun satın aldım ve koyunculuğa başladım; 30 yıldır da devam ediyorum. 19 Şubatta yapılacak seçimli olağan genel kurulda başkanlığa adaylığımı açıklamak ziyaretinize geldim dedi.

BEYİN TAKIMI OLUŞTURDUK

Çorum İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği 2006 yılında Şevket Avcı ve arkadaşları tarafından kuruldu. 16 yıldır Çorum ve ilçelerinde yetiştiricilerimize hizmet ediyor. Bu noktada Sayın Şevket Avcı'ya ve bu güne kadar yönetim ve denetim kurullarında görev almış tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum. İnanıyorum ki ben ve benimle birlikte yola çıkan arkadaşlarım Birliğimizi daha ileriye taşıyacağız. Bu noktada yönetim ve denetim kurulunda yetkin ve etkin arkadaşlarımızla yola çıktık. Beyin takımı oluşturduk. Birliğimize ve yetiştiricilerimize daha yakın olabilmek, daha iyi hizmet sunabilmek adına yola çıktık.

TEMSİLCİLİKLER AÇILACAK

İlk olarak insan nüfusu, hayvan sayısı ve coğrafi şartlar dikkate alınarak seçeceğimiz 5 ilçemizde temsilcilikler oluşturacağız. Yetiştiricilerimiz Birliğimizle daha kolay ve daha hızlı iletişim kurabilecekler. Örneğin Kamu veya Özel Bankalardan kredi kullanacakları esnada istenen birlik üyelik belgelerini bu temsilciliklerden kolaylıkla temin edebilecekler. Böylece resmi işlemlerini daha hızlı halledebilecekler.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

İkinci olarak; Biliyorsunuz ben eğitimciyim. Koyun-Keçi yetiştiriciliğine yeni başlamış, bu yetiştiriciliği yapmak isteyen ya da öteden beri yapmakta olan yetiştiricilerimiz için eğitim çalışmaları düzenleyeceğiz. Zaman zaman bu çalışmalara kıymetli Üniversite hocalarımızı da davet edeceğiz. Bir şenlik havasında yapacağımız panellerle Birliğimizin toplum nazarında hak ettiği ama elde edemediği yeri sağlamaya çalışacağız.

YETİŞTİRME HASTALIKLARI LABORATUVARI KURULACAK

Üçüncü olarak; Çorum’umuzun, yetiştiricilerimizin ve paydaşlarımızın en önemli, eksikliklerinden birisi olduğuna inandığımız yetiştirme hastalıkları teşhis laboratuvarı kurmayı düşünüyoruz. Bunun için gerekli araştırmalara başladık ve girişimler yaptık. Hayvanlarında herhangi bir hastalık gören yetiştiricilerimiz ve çalıştıkları Veteriner Hekimlerimiz almış oldukları numuneleri bu laboratuvarda analiz ettirebilecekler.

YENİ BAŞLAYACAK ISLAH PROJELERİ HAKKANİYETLİ DAĞITILACAK

Dördüncü olarak; Bakanlık tarafından geçmiş dönemlerde uygulamaya konulan Islah projelerine yenilerini eklemek için gerekli girişimlerde bulunacağız. Yeni projelerin onayını aldıktan sonra da özellikle İlçeler arasında adaletli ve hakkaniyetli dağıtımını sağlayacağız.

MAKSAT ÇORUM’A HİZMET

Son olarak ise; Birliğimizin kapısı her daim herkese açık olacak. Yönetimsel olarak şeffaf olacağız. Tüm üyelerimiz yönetimimizin almış oldukları tüm kararlardan haberdar olacak. Ne kadar borcu olduğunu, ne kadar alacağı olduğunu bilecek. Birliğimiz 1583 yetiştiricimizin ortak malıdır. Kimsenin çiftliği ya da babasının malı değildi. Gerekirse en uzak köyden bir üye gelip istediği bilgiye ulaşabilmelidir. Bizim amacımız 4 yıl Başkan olmak değil, Çorum’un ve Çorumlunun hizmetkârı olmaktır. Ben Osmancık’lı olsam da maksadımız tüm Çorum’ a hizmettir. Kimsenin, üreticimizin yaz-kış, bayram-seyran, düğün-cenaze demeden dağ-ova demeden, gece-gündüz demeden alnının teriyle ürettiği ürünü üzerinden, emeği ve alın teri üzerinden ahkâm kesmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu nedenle tüm kesimlerden yetiştiricilerimizin oylarına talibiz. Teveccüh eder ve bizleri iş başına getirirlerse Birliğin yalnızca tabelasındaki yazdığı gibi “Birlik” olmadığını görecekler” Diyerek sözlerine son verdi. Çorum İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri birliği seçimli olağan Genel Kurul toplantısı 19 Şubat’ta Çorum’da yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 26 Şubat’ta toplantı yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.