Doğalgaz sadece TOKİ’ye mi gelecek?
banner110

Bununla ilgili haberimizin altına yapılan yorumlarda bu soru çok kez sorulmuş. Bende doğalgaz ile ilgili yanlış bilinenleri ve bilinmeyen bazı ayrıntıları araştırarak sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikle doğalgazın sadece TOKİ Konutlarına geleceği iddiası sadece söylentiden ibaret. Doğalgaz tüm ilçeye gelecek. Ancak bu sürecin tabiî ki birde teknik kısmı var.

BELEDİYE BAŞKANLARIYLA TOPLANTI YAPILACAK

Edindiğim bilgilere göre önümüzdeki haftalarda doğalgaz şirketi, çalışma yapılacak ilçelerin belediye başkanları ile bir toplantı yapacak. Bu toplantıda ilçenin yer altı haritaları, krokileri istenecek ve nerede kanalizasyon var, neden telefon hatları geçiyor, nerden elektrik hattı geçiyor bu konuda bir çalışma yapılacak. Şirket fizibilite çalışmasını tamamladığında kazı çalışmalarına başlayacak.
İlk olarak doğalgazın depolama sisteminin nereye yapılacağı konusunda yer tespiti yapılacak. Doğalgaz taşıma sistemi ile tankerlerle taşınacağından bu depolamanın yapılacağı yer için önce uygun yer belirlenecek. Daha sonra resmi prosedürler yerine getirildikten sonra ilk kazma vurulacak.
Bütün bu anlattıklarım uzun bir süreç gibi görünse de aslında o kadarda uzun olmayacağı söyleniyor. Örneğin Mecitözü ilçesinde prosedür çalışmaları bittikten sonra, kazı yapılıp doğalgazın verilmesi çalışmaları yaklaşık 1,5 ay sürmüş ve 1,5 ay sonunda ilçede doğalgaz kullanılmaya başlanmış.
Denilen o ki çalışmaların başlamasıyla Kargı kısa sürede doğalgaza kavuşabilecek. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.