Doğalgaz açıklamasının analizi
banner110

Habere yapılan yorumlardan anlaşıldığı gibi bu müjdeli habere sevinenler tabi ki çoğunlukta ancak doğal gazın yapılan açıklamaya rağmen gelmeyeceğini ise düşünenlerin sayısı oldukça fazla görünüyor.
Peki Kargılılar en yetkili ağızdan verilen doğal gaz müjdesine neden inanmıyor? Doğalgaz çalışmaları ne zaman başlayacak? Ne zaman kullanılmaya başlanacak? Konuyla ilgili analizlerimi sizlerle paylaşacağım. Öncelikle Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman’ın basın toplantısında Kargı’yla ilgili neler söyledi sizlere onu aktarayım.

KARGI’YA HİÇBİR ŞEKİLDE DOĞALGAZ VERMEYİZ DEDİK’

Konuşmasında Kargı’ya boru hattıyla doğalgaz verilemeyeceğinin altını çizen Kahraman şöyle konuştu; ‘’İlçeler arasında en büyük problem Kargı’yla ilgiliydi. Şimdiye kadar biz Kargı’ya hiçbir şekilde doğal gaz vermeyiz dedik. Kargı’nın fiziki şartları gereği doğalgaz boru hattı çekilebilmesi mümkün değil. Tabi ki mümkün olmayan bir şey olamaz ama her şeyin de bir bedeli var. Oraya harcanacak bedel çok yüksek bir bedel’’ diyerek harcanacak bedelin kazanılacak bedeli karşılamayacağını bu nedenle taşıma sistemiyle ilçeye doğalgaz verileceğini belirtti.

‘ŞEHRİMİZDEKİ TÜM İLÇELER DOĞALGAZ KULLANACAK’

‘Uzun süreli taşımayla doğalgaz verme işlemine hiçbir zaman sıcak bakmadıklarının da altını çizen Kahraman, ‘Ama bugün ülkemizde gelinen noktada bu konuda yaygın çalışmalar olunca bizde şehrimizdeki ilçelerin taşımayla da olsa uzun süreli doğalgaz kullanmalarıyla ilgili gerekeni yapma kararı aldık. Bu kararla şehrimizdeki bütün ilçelerimizde doğalgazın kullanılmasını sağlamış olacağız’’ dedi.

KARGILILAR BU HABERE İNANAMADI

Kargılıların yıllardan beri en büyük beklentisi haline gelen doğalgaz için verilen bu müjdeli haber Kargı’da beklenildiği kadar sevinçle karşılanmadı. Habere yazılan yorumlardan ise buna gerekçe olarak daha önce seçimlerde verilen sözler gösteriliyor.
Siyasetçilerin yıllardır hemen hemen her seçimde Kargı’ya verdikleri doğal gaz sözleri nedeniyle Çorum Gaz Genel Müdürü Kasım Kahraman’ın müjdesi de beklenildiği kadar sevinçle karşılanmadı.

ÇALIŞMALAR BU YIL BAŞLIYOR

Ancak bu kez doğalgazın geleceğini açıklayan Çorum Gaz’ın Genel Müdürü Kasım Kahraman’dı. Dolayısıyla burada siyasi bir beklenti söz konusu değil. Ayrıca Kahraman ayrıntılı somut bilgiler vererek bunu açıkladı ve tarih verdi. Kasım Kahraman 2022 yılı, yani bu yıl içerisinde çalışmaların başlayacağını söyledi. Çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ve kullanılmaya başlanacağıyla ilgili açıklamada bir bilgi yer almasa da, taşıma sistemiyle yapılacağından kısa süre içerisinde doğalgazın Kargı’da kullanıma sunulması bekleniyor. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yüksel Hünerli 2 yıl önce

Birincisi, tabiat şartları nedeniyle boru hattı çekilmiyorsa tosyadan çek, hangi devirdesin de boru hattı çekiyorsun.osmancığa nereden geldi. O hat üzerinden bal gibi kargıyada hat döşene bilirdi. İkincisi taşıma suyla değirmen dönmez demiş atalarımız. Kasım 2022 de çalışmalar başlayacak mis mış.falan filan.Bal gibi seçim yatırımı.