Çorum’un hızla büyüyen sosyal medya platformu garguca
banner110

Ayda 17 milyon erişime ulaşan Garguca'nın imtiyaz sahibi Umut Küçükçakan: "Kargı'yı milyonlara tanıttık, tanıtmaya da devam edeceğiz. Bu kültür yok olmamalı, nesillerce devam etmeli diye uğraşıyorum yıllarca. Ramazan'da çömlek geleneğinin bu kadar ilgi görmesinin sebebi bu geleneğe aşina olan neslin kolektif yaşama olan özlemi ve aşina olmayan neslin hayretler içinde bunu gıptayla izlemesi diye düşünüyorum.
Gastronomik dünümüzü yarınlara taşımayı şiar edindim ve aylık 17 milyonluk erişim de hedefim doğrultusunda ilerlediğimin en büyük ispatı. Sizin de aracılığınızla Kargı'ya gönül verenlere seslenmek istiyorum. 'Gelin kültürümüzü Çorum sınırlarının, Türkiye sınırlarının dışına çıkarıp tüm dünyaya ulaştıralım.' Gastronomik turizm sektörü hızla büyüyor. Neden biz bu sektörde yerimizi almayalım? Bizim keşkeğimiz, gallemiz, sırık kebabımız, incir uyuşturmamız, tulum peynirimiz sınırları aşmalı ve Türk mutfağında hak ettiği yeri almalı. Bu sayede birçok iş kolu doğacak ve hemşerilerimize istihdam kapısı açılacak. Ben Kargı için elimden geleni yapıyorum, yapacağım da. Yeter ki Kargı'ya inanalım bize onun kültürü yeter." 

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiGarguca
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.