Başkan Aşgın’dan sert uyarı: “Adres manipülasyonu devleti yanıltmaktır”
banner110

Söz konusu çağrıyı destekleyen CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz’ın paylaşımına yaptığı yorumla konuya açık bir tepki gösteren Başkan Aşgın, nüfus esaslı devlet paylarının bu tür yönlendirmelerle manipüle edilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Başkan Aşgın,“Bir ilçe belediye başkanının böyle bir paylaşım yapması, hele bir il başkanının bunu desteklemesi son derece yanlıştır. Bu durum kul hakkına girer. Kişi fiilî olarak nerede yaşıyorsa ikametinin de orada olması esastır” dedi.

Aşgın, hizmeti bir yerden alıp, devletin o hizmet karşılığı gönderdiği payı fiilen yaşanılmayan bir yere aktarmak amacıyla yapılan adres değişikliklerinin devleti yanıltmak anlamına geldiğini ve bunun hem hukuki hem de etik açıdan kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Başkan Aşgın devamında şu ifadeleri kullandı:

“Çorum merkezde yaşamayan hiç kimse ikametini Çorum merkezde göstermesin. Çorum merkezde yaşayanlar da ikametlerini göstermelik olarak başka bir ilçeye taşımamalıdır. Bu tür haksızlıklar kişiye iyilik getirmez; huzuru ilahîde de ağır bir sorumluluğa yol açar.”

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.