Arazi toplulaşması Resmi Gazete’de yayınlandı
banner110

Karar Resmi Gazete’nin 11 Ocak 2023 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlandı. Alınan kararda şu ifadelere yer verildi. ‘’Çorum ili Kargı, Dodurga ve Osmancık ilçelerinde bulunan ve ekli listede isimleri belirtilen yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir’’ denildi.
İlçeye bağlı Bahçelievler, İmambey, Mihrihatun mahallelerindeki arazileri kapsayan kararda ayrıca, ‘’Kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırması uygulanacağı vurgulandı.
Karar gereği arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler, teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar toplulaştırma harici bırakılacak.


 

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiArazi Toplulaştırma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.