Anız yangını kontrol edilemedi, meyve ağaçları kül oldu
banner110

Kargı Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Hasan Can çok sayıda meyve ağacının zarar gördüğünü belirterek bundan sonra anıza yakanlara 4081 Sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanununca cezai işlem uygulayacaklarını belirtti.


Kargı Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Hasan Can konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. ‘’Bu gün Kargı ilçemizin (ağaç arası) bağ, bahçelerinin muhtelif yerlerinde, muhtemelen tarla sahiplerince temizlik amaçlı gecen seneden kalma, kuru sebze kökenleriyle, meyve yaprakları(gazelleri) yakmaları sonucu yangınların çıktığı tahmin edilmektedir! Kurak hava sonucu, kontrol edilemeyen ateşler yayılarak komşuların bağ ve bahçelerindeki meyvelere de zararlar vermiştir. Gelen yangın ihbarları üzerine Çiftçi Malları Koruma Başkanlığımız ve beledimiz itfaiyesi anında müdahale edilmiştir, ancak arazilerimizin yolu olmaması sonucu itfaiye bazı tarlalara zorda olsa, girerek müdahale edebilmiştir, itfaiyenin giremediği yerlerde de insan gücü çabalarımızla yangın kontrol altına alınmıştır. 4081 Sayılı Ç.M. Koruma kanununca bu tür yangınlara sebebiyet vererek zarar yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır ilgililere duyurulur’’ dedi.


Can ayrıca arazi toplulaştırmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, ‘’Arazi toplulaştırmasının bu gibi durumlarda iyi olacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır, çünkü yollar olsaydı itfaiye daha rahat müdahale ederdi.’’ Şeklinde konuştu.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiMeyve Ağaçları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.