“8 ilçeyi birbirine bağlayan kavşak yıl sonunda tamamlanacak”
banner110

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Bayat Gediği bölgesinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkilisi firma yetkilisi Bülent Çağırgan’dan bilgi adı. “Bu güzel eseri Çorum’a kazandıran Cumhurbaşkanımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, karayollarımıza milletvekillerimize teşekkür ediyorum” diyen Ahlatcı, “Bu yatırım tamamlandığında Ankara girişi ve Osmancık giriş ile şehir içi trafiği büyük oranda rahatalayacak. Modern kent görünüme uygun bir kavşağa kavuşacağız” dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; Çorum’a güzel hizmetler yapıldığını belirterek, yatırımdan sadece ilçeler değil köylerinde faydalanacağını ifade etti. AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; Çorum’da her alanda güzel hizmetlerin devam ettiğini belirterek, “Seviyeli kavşak projesi de bunlardan bir tanesi. Buharaevler Kavşağı, Akşemseddin Caddesi’ndeki trafkik yoğunluğunu azaltacak proje hızla ilerliyor. Yüklenici firmada çalışmalara hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı. Yüklenici firma yetkilisi Bülent Çağırgan ise, Bülent Çağırgan, projenin gerçekleşme oranının yüzde 70 olduğunu açıklayarak, “Yıl sonunda bitmesi planlanıyor. Osmancık kavşağı ve İlim Yayma Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğu azalacak. Bitmesi için bizde sabırsızlanıyoruz. Bittiğinde Çorum trafiğine yansımasını hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Kargı, Osmancık, İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar, Dodurga ve Laçin olmak üzere toplam 150 bin nüfusa sahip 8 ilçenin şehir merkezi ile bağlantısı sağlayacak olan farklı seviyeli köprülü kavşak 272 milyon liraya mal olacak. Kavşak ile Çorum merkeze girişte trafik akışının rahatlaması ve trafik yoğunluğunun da azaltılması ayrıca Ankara ve Samsun'dan gelen trafiğin, İskilip-Osmancık trafiğine takılmadan akmasını sağlayacak proje ile Çevre Yolu’nda yaşanan kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.