2023 yılı ÇKS güncelleme ve ürün değişikliği başvuruları başladı
banner110

Çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için tarihlere dikkat edilmesinin büyük önem taşıdığı bildirildi. 
Öte yandan Ekim 2022 itibari ile E-Devlet kapısından yapılabilen Çiftçi Kayıt Sistemi kayıt yenileme başvuru işlemlerinden sonra ÇKS ürün güncelleme işlemleri de E-Devlet üzerinden yapılabilecek. 
2 milyonu aşkın çiftçinin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sisteminin (ÇKS) E-Devlet kapısına entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularının E-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla hayata geçmişti. Bu sürecin ikinci fazı olan ÇKS ürün güncelleme işlemlerinin de E-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına imkan veren uygulama 1 Şubat 2023 itibarıyla devreye alındı. 
Tüm çiftçiler 2023 üretim yılına ait ÇKS ürün güncelleme işlemlerini 1-28 Şubat 2023 tarihleri arasında E-Devlet kapısı veya İl/İlçe müdürlükleri üzerinden yapabilecek. 
Dijitalleşme ve bürokrasinin azaltılması kapsamında atılmış bu adım sayesinde, tüm üreticilerin emek ve zamandan tasarruf sağlaması hedefleniyor. 
 

Ceren Bilan Topal

Anahtar Kelimeler:
çks Güncelleme
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.