15 Temmuz etkinliklerle kutlandı
banner110

Etkinlikler ilk olarak şehitliklerin ziyaret edilmesi, fidan dikim töreni, mevlüd-i şerif okunmasıyla başladı. Daha sonra akşam Hükümet Konağı önünden Saat Kulesi meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.
Programa Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Onur Erten, İlçe Emniyet Amiri Murat Özdoğan, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğ. Yunus Emre Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, İyi Parti İlçe Başkanı Numan Moral, İl Genel Meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler, STK Temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen topluluğa hitaben birer konuşma yaptı.

BAŞKAN ŞEN: ‘TÜRK MİLLETİ O GECE DESTAN YAZDI’

Saat Kulesi meydanında halka seslenen Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, o gece Türk vatanına göz diken FETÖ’cü hainlere,Türk milletinin canı  pahasına izin vermediğini belirterek, ‘’Türk milleti o gece yeni bir destan yazdı’’ dedi. Başkan Şen konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’Milletimiz o gün ayağa kalkarak özgürlüğümüze sahip çıktı. Özgürlüğümüzü korumak, ezanlarımızı susturmamak, bayrağımızı indirtmemek, vatanımızı korumak, devletimize sahip çıkmak için hep birlikte daha kararlı hareket etmeliyiz. Allah birliğimizi, dirliğimiz bozmasın.
15 Temmuz’da kudurmuş düşman ve onun satılmış maşası FETÖ’cü hainler işgale kalkışmak istediler. Ancak inanmış millet bu ihaneti, bu hain darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz destanımızı selamladığımız bu anlamlı günde okunan kuranı-ı kerim tilavetlerini ve duaları şehitlerimizin ruhuna hediye ediyor ve ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığıma sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.


15 Temmuz şehidi demek, elinde bayrak, gönlünde imanla, tankların üzerine koşmak demek. Vatan için bayrak için can vermek demektir. İşte aziz şehitlerimiz gazilerimiz 15 Temmuz gecesi bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kez daha bizlere gösterdiler. Ruhları şad olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk  istiklal harbini başlatıp zafere ulaşmasını sağlayan inanç 15 Temmuz’da da Türkiye’nin tüm şehirlerinde de aynı inanç ile mücadele etmiştir. Nasıl İstiklal harbimiz yeniş bir dönemi başlatmışsa, 15 Temmuz’da Türkiye’nin önünde yeni bir dönem başlatmıştır. Millet demokrasiyi cumhuriyetin varlığını ve geleceğini FETÖ’cü hainlere çiğnetmemiştir. Bizler bir daha böyle tuzaklara düşmemleyiz, Devlete millete birbirimize küsmeden, darılmadan geçmişe takılmadan, bu vatanı ve devletimiz korumalıyız. Vatan uğruna Türkiye aşkına 15 Temmuzu unutmayacağız, unutmayacağız. Demokrasi ve Milli Beraberlik günümüz kutlu olsun. Geceniz hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından etkinlikler, sela, kuranı kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi, mehter gösterisi, ilahi ve şiir dinletisiyle devam etti. Program sela okunmasıyla son buldu. 

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
Kargi15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.