14 ateş avcısı yeni görevine başladı
banner110

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Müdürlükleri orman yangınlarına karşı mücadele eden yangın ilk müdahale ekiplerini eğitmeye ve güçlendirmeye devam ediyor.

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu, OYM Şube Müdürü Engin Keleş beraberliğinde Kargı Orman İşletme Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette İşletme Müdürü Ersin Fırat ve teknik ekibi tarafından karşılanarak bölgede yürütülen ormancılık faaliyetleri hakkında bilgiler aldıktan sonra Yangın ilk müdahale ekibini ziyaret etti.

Kargı İşletme Müdürlüğü dahilinde veya ihtiyaç halinde diğer İşletme Müdürlüklerinde yangın söndürme çalışmalarına katılmak ve yangını önlemek amacıyla yanıcı madde miktarının azaltılmasına yönelik yol kenarı temizlikleri gibi çalışmaları yaptırmak üzere hizmet alımı ile alınan 14 yangın işçisi ile sohbet eden Bölge Müdürü Halil Oflu; "Orman servetimizi korumak çoğalmak kadar önemlidir. Küresel ısınma ve iklim değişikliği kaynaklı mevsim normallerinin üzerinde görülen hava sıcaklıkları son yıllarda büyük orman yangınlarına; yağışlar ise sel felaketlerine neden olarak insan ve tüm canlı yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle sorumluluğumuz büyük, görevimiz yücedir. Tüm personelimizin bu görev bilinciyle hareket etmesini bekliyor , ekiplerimize güveniyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

(Hacı Odabaş)

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.