Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte 2023 yılı asgari ücreti
banner110

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini arttırmış bir hükümet olarak bundan sonra da hiç kimsenin hakkının zayi olmasına müsaade etmeyiz. Şimdi sizlerle birlikte önümüzdeki yılın asgari ücret rakamını paylaşmak istiyorum. Net asgari ücret 2023 yılında 8 bin 500 lira olarak aramızda mutabık kaldık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Her sene olduğu gibi bu yılda önümüzdeki yılın asgari ücretini belirlemek üzere bir araya gelindi. Yapılan bir dizi toplantı sonunda çalışan ve işveren tarafları malesef ortak bir rakam üzerinden anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların hassasiyetlerini saygı ile karışılıyoruz. Bize düşen görev en hakkaniyetli sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Ne emekçilerimizin üzerine ne de işverenlerin üzerine altın kalkamayacakları bir yükün altına girmesine razı oluruz.

"ÇALIŞAN TEMSİLCİLERİNİN DE BUGÜN ARAMIZDA OLMASINI İSTERDİK"
Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdik. Çalışanların alacakları en az maaş düzeyini hem de buna endeksli pek çok geliri belirleyen asgari ücreti ortada bırakamazdık.

Açıklayacağımız asgari ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümü ile de uyumludur. Türkiye’de büyüme gayretlerimizin en somut sonuçlarını çalışma hayatında aldığımız bir gerçektir.

Ülkemizin elde ettiği her kazanımı vatandaşlarımızın tamamının hayat kalitesini arttırmak için kullanıyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerin pek çok talebini bu anlayışla çözüme kavuşturduk. Bugün de 2023 yılı asgari ücret rakamını belirlerken aynı hassasiyetle hareket ettiğimizden kimsenin şüphesi olmasın memur ve emekli maaşlarını bu şekilde tespit edeceğiz.

Geçtiğimiz yılbaşında asgari ücrete o günlerin şartlarını dikkate alarak yüzde 50 oranında artış yaparak net 4 bin 253 liraya yükseltmiştik.

"YÜZDE 80 ORANINDA ARTIŞ SAĞLAMIŞTIK"
Sadece bununla kalmamış asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini de kaldırmıştık. Yıl içindeki enflasyondaki yüksek artışla yeni zam kararı daha almıştık.
Yıl içinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 ve kümülatif yüzde 90 oranında artış sağlamıştık.

Sırtında küfe falan olmayanlar atıyorlar şu kadar veririz bu kadar veririz diye çünkü bir sıkıntısı yok at nereye giderse gitsin ama biz hassasız bütün her şeyi düşünmek durumundayız. Bu ayla birlikte enflasyon oranlarının hızla aşağıya düşüşüne şahitlik edeceğiz. Enflasyonu yıl ortasında yüzde 30’lu yıl sonunda yüzde 20’li rakamlara indirmekte kararlıyız.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.