Usta öğretici görevlendirme başvuruları başlıyor
banner110

Kargı Halk Eğitim Merkezi'nde 2023-2024 eğitim öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere kısmi zamanlı ücretli usta öğretici başvuruları alınacak.  2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında görevlendirilecek kısmi zamanlı Ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://e-yaygin.meb.gov.tr/  sistemi üzerinden alınacak. 
Başvurunun onaylanabilmesi için sisteme yüklenecek evrakların eksiksiz ve okunabilir olmasına dikkat edilmeli.
İLAN YOLUYLA ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRMESİNDE ARANACAK ŞARTLAR ŞUNLARDIR
BAŞVURU AŞAMALARI

1. https://e-yaygin.meb.gov.tr/sistemine e-devlet şifreniz ile giriş yapınız. Başvurular/Usta Öğretici Başvurusu menüsünden  Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formunda istenilen belgelerin asıllarının pdf ya da jpeg uzantılı halini sisteme yükleyerek ve sistem üzerindeki yönergeleri tamamlayarak başvurunuzu tamamlayınız.
2. https://e-yaygin.meb.gov.tr/ sistemi üzerinden başvurusunu tamamlayanların başvuruları, kurum müdürlüğümüz tarafından onaylanacak ya da eksikler belirtilerek reddedilecektir. Kurum müdürlüğü tarafından başvurusu reddedilen ücretli usta öğretici adaylarının başvuruları işleme alınmayacaktır.
3. Bu nedenle https://e-yaygin.meb.gov.tr/adresi üzerinden başvuru onay durumunuzu sık sık kontrol ederek reddedilen başvuru ya da sisteme yüklenen evraklarınız için, reddedilme nedeninde yazan talimatlar doğrultusunda gerekli düzeltmeleri yapmanız gerekmektedir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması açısından başvuru yapan adayların mutlaka 01 - 31 Ağustos tarihleri arasında başvuru onay durumlarını sistem üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.
TAKVİM
01 – 11 Eylül 2023 tarihleri arasında başvurular kurumumuzca değerlendirilecektir.
12– 15 Eylül 2023 tarihleri arasında taslak listelere itirazlar alınacaktır.
15 Eylül 2023 tarihinden itibaren Kurumumuz internet sitesinden kesinleşen puanlar ilan edilecektir. 
https://kargihem.meb.k12.tr//ve sosyal medya hesapları ile müdürlüğümüz binasında, sıralamalar ilan edilecek ve görevlendirmeler bu sıralamalara göre yapılacaktır.
Ayrıca başvurusu onaylanan adaylar 16 Eylül 2023 tarihinden itibaren https://e-yaygin.meb.gov.tr/sisteminde Başvurular/Usta Öğretici Başvurusu/Başvuruyu Tamamlayın menüsünden sıralamalarını görüntüleyebilecektir.
Kurumumuz kadrolu öğretmenleri ve personeli hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlarda ki kamu görevlileri ve emekli olanların başvuruları, https://e-yaygin.meb.gov.tr/ sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekmektedir. Evrak teslimi yapılmayacak olup, görevlendirme yapıldığında belgeler istenilecektir.
Usta Öğretici görevlendirmeleri kurumumuzda kadrolu personelin kursları açıldıktan sonra ihtiyaç halinde Eylül ayından başlayarak yıl içeresinde ücretli usta öğreticiler görevlendirilecektir.
Başvuruda bulunacaklardan;
Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.
a)  Türk vatandaşı olmak.
b)  18 yaşını doldurmuş olmak.
c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.  26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
d) Askerlikle ilişiği bulunmamak.
e) Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.
* İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur.
a) Hangi kurs/kurslarda görev almak istediğini belirten başvuru dilekçesi,
b) Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formundaki puana esas olan belgelerin aslı ve fotokopileri, istenir.
Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır:
a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayı içerisinde tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
b) Görevlendirmeler yüksek puan alandan başlamak üzere tercih sırasına göre yapılır.
c)  Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 15 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak sıralama yapılır.
ç) Mücbir sebepler haricinde göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle görevlendirme yapılmaz.
GEREKLİ BELGELER (Görev verildikten sonra istenecektir.)
1. Başvuru Formu ( Kurumumuzdan temin edilecektir.)
2. Diploma ( Branşı ile ilgili ) varsa Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik, Yeterlilik Belgesi veya Antrenörlük(Vizesi alınmış) belgesinin Aslı ve Fotokopisi,
3. Sabıka Kayıt Belgesi, (Son 6 Ay İçerisinde e devletten alınmış olması gerekmektedir.)
4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
5. Sağlık Raporu, (Son 6 Ay İçerisinde aile hekimi veya hastaneden alınmış olması gerekmektedir.)
6. 1 adet Fotoğraf,
7. Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı Tespiti - SGK Uzun Vade Hizmet Dökümü Belgesi, (e-devletten barkotlu branşınızla ilgili çalıştığınız kurumları gösterir belge olarak alınacaktır.)
8. Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi, ( Belgeniz yok ise Halk Eğitimi Merkezine başvuru yapınız.)(Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan istenilmeyecektir)
9. Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge, (Askerlik çağında olan erkek usta öğretici adayları için)
10. İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Varsa)
11. Hijyen Eğitimi Sertifikası (Güzellik ve saç bakımı alanında başvuruda bulunanlardan istenilecektir.)
12. Örgün Eğitim Kurumları ile diğer resmi kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin getireceği evraklar;
a) Başvuru Formu( Kurumumuzdan )
b) Görev Yeri Belgesi
c) Diploma
d) Oryantasyon Belgesi ( Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi alanlardan İstenilmemektedir.)
e) Var ise ( Antrenörlük, Sertifika...gibi )” 

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
Kargı HemUsta öğretici
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.