Öğrenciler Nüfus Müdürlüğü’ne misafir oldu
banner110

Kimlik kartının hangi kurum tarafından verdiği, verilirken hangi işlemlerden geçtiği ve memurların bu işlemleri nasıl gerçekleştirdiğini yerinde görmek isteyen Kargı Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Kargı Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ettiler.
Kargı Nüfus Müdürlüğü’nde, Müdür Bahattin Zeybek tarafından karşılanan öğrencilere, ilk olarak Nüfus Müdürlüğü’nün görevleri ve hangi işlemlerin yapılabildiği, işlemler sırasında hangi belgelerin istendiği gibi konular İlçe Nüfus Müdürü Bahattin Zeybek tarafından anlatıldı. Daha sonra nüfus memuru Ali Rıza Akgül tarafından kimlik kartının nasıl çıkartıldığı öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

‘HERKESİN BİR KİMLİĞİ VAR’

Sınıf Öğretmeni Emre Bıyık, ‘’Hayat bir okul. Okul hayata açılan bir pencere. Sınıf sadece dört tarafı duvarlarla örülü, sırası olan bir mekan değil. Sınıf her yer, okul hayat. İşte Atatürk İlkokulu 4.Sınıf Öğrencileri ve Öğretmenleri sınıflarının kapılarını bu düşüncelerle, Kargı Nüfus Müdürlüğüne açtılar. Dersleri Sosyal Bilgiler dersiydi. Konuları "Herkesin Bir Kimliği Var" konusuydu. Kimliğimizin nerden alındığını, alırken nelerin gerekli olduğunu, parmak izinin nasıl alındığını yerinde yaparak yaşayarak, gözlemleyerek, öğrenmenin bizzat içinde yer alarak hayatın tam da içinde var oldular’’ dedi.
Sınıf öğretmenleri Emre Bıyık ve Serap Hozantaş yapılan gezinin tam da amaçlarını karşıladığını, öğrencilerinin çok güzel ve verimli vakit geçirdiğini, okula döndüklerinde yapılan gezi den alınan bilgilerin ne kadar kalıcı olduğunu gözlemlediklerini belirttiler. Konular ilerledikçe çeşitli kurumlara buna benzer gezilerin devam edileceğini belirttiler.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiNüfus Müdürlüğü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.