Öğrenciler astronom ile tanıştı
banner110

10 Ekim 1967’de “Ay ve Gök Cisimleri Dahil Uzayın Keşfi ve Kullanımı için Devletlerin Faaliyetlerini Düzenleyen İlkeler Antlaşması”nın ülkelerce imzalanıp yürürlüğe girmesi nedeniyle Birleşmiş Milletler 1999 yılında 4-10 Ekim Haftasını Dünya Uzay Haftası olarak ilan etti. Uzay Haftasının ekim ayında kutlanmasının asıl nedeni uzaya başarıyla gönderilen insan yapımı ilk uydu olan Sputnik 1’dir. Sputnik 1’in Sovyetler Birliği tarafından 4 Ekim 1957’de fırlatılması uzay keşiflerini başlatan önemli bir km taşı olarak kabul edilmektedir.

Dünya Uzay Haftası, dünyanın dört bir yanındaki uzay ajansları, havacılık şirketleri, okullar, planetaryum, müzeler ve astronomi kulüpleri tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmakta; gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konularında bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.
Proje öğretmenleri Zeynep Karahasan ve Nesrin Bıyık rehberliğinde öğrenciler uzay ile ilgili merak ettiği soruları Emre Arıtoprak’a yönelterek eğlenceli bir sohbet gerçekleşmiştir.

(İpek Acar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.