Kargı’dan ilk kez iki Şair "Halk Şairliği Sanatçı Tanıtma Kartı" aldı
banner110

Kültür ve Turizm Bakanlığı, icra ettiği sanatı geleneksel aktarım yöntemleriyle öğrenen ve öğretebilen, sanatında belli bir olgunluğa erişmiş eserler ortaya koyabilen usta sanatçılara, sınav sonucuna göre “Sanatçı Tanıtım Kartı” veriyor.

Geleneksel sanatları ve sanatçıları değerlendirmek, halk kültürünü desteklemek ve geliştirmek, yeni usta ozanların yetişmesini ve kültürel birikimlerin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu mülakat sonucunda, İlçemiz Şairlerinden Kargı Gazetesi Köşe yazarımız, Mihri Hatun Cami Din Görevlisi Cahit Ada ve Osman Dindar “Halk Şairliği” dalında Sanatçı Tanıtım Kartı almaya hak kazandı. Kargı İlçemizden ilk kez iki Şair bu belgeyi almaya hak kazandı.

Sanatçı tanıtma kartına sahip kişiler, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen sergi, fuar ve festival gibi kültürel etkinliklere gönderilerek desteklenmektedir. Sanatçı Tanıtma Kartına sahip olanlar kültür elçisi olarak ülkenin kültürel diplomasisine katkıda bulunmaktadır.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye'deki geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek amacıyla somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarına verilen "Sanatçı Tanıtma Kartı"nı 2023 yılında 720 usta almaya hak kazandı. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.