İlköğretim Haftası törenle kutlandı
banner110

Saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşının okunulmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ve öğretmenler tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk anıtına sunuldu.
Törende tüm okullardan okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerde hazır bulundu. Ardından kutlama programı için Atatürk İlkokuluna geçildi. Burada gerçekleştiren programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Şube Müdürleri Uğur Uluçay, Kenan Yıldız, Öğretmen Evi Müdürü Mücahit Açıkbaş, öğrenciler ve veliler katıldı.


Törende bir konuşma yapan Atatürk İlkokulu Müdürü Fatma Akpınar, ‘Geleceğin teminatı siz kıymetli öğrencilerimize eğitim vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz’ diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘İLKÖĞRETİM MESELESİ, BİR MİLLET İÇİN BAĞIMSIZLIK VE VAR OLMA MESELESİDİR’

‘Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi, İlköğretim meselesi demek: vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi, bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözlerin idrakiyle, içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır.
Sevgili öğrenciler; Sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız.


Değerli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz değerli varlığınızın ağır sorunluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel gün, umarım gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da habercisi olur.
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ve bizler için bayramlar kadar güzel sevinçlerin habercisi olan ilköğretim haftası hepimiz için kutlu olsun’’ dedi.


Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç bir konuşma yaptı. Genç konuşmasında, ‘’Gönlümüzün bahçemizin ilçemizin eğitimimizin cıvıl cıvıl çocukları öğrencilerimiz. Bizim bu mutlu günümüzde yanımızda olduğunuz için, bu heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum. İlçemizde 13 Okulumuzda 1270 öğrencimiz 12 Eylül itibariyle eğitim öğretime başladı. Değerli öğretmen arkadaşlarım. Sizlere emanet edilen bu yavrularımızı, Türk milli eğitimin düsturları, Türk milletinin gelenek görenekleri çerçevesinde yetiştireceğinizden eminim. İnşallah buradan yetişen öğrencilerimizde en güzel okullarda okuyarak ilçemize ve ülkemize faydalı bireyler olacaksınız. Bu bağlamda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.


Program öğrencilerin şiir okumasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ve Şube Müdürleri Uğur Uluçay, Kenan Yıldız tarafından okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine ve onların öğretmenlerine hoş geldiniz çiçeği verilmesiyle son buldu.

(Turan Ozan Acar)

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiIlköğretim Haftası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.