Hayat boyu öğrenme haftası etkinliklerle kutlanacak
banner110

Hafta kapsamında Kargı Halk Eğitim Merkezi çeşitli etkinlikler düzenleyecek. “Hayata Mutlu Bireyler Hazırlamak İçin Her Zaman, Her Yerde, Herkese Eğitim” sloganıyla çalışmalarını yürüten halk eğitim merkezlerinin yıl boyunca yaptığı çalışmalarını sergileme fırsatı bulacağı Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda spordan müziğe, giyimden boyama faaliyetlerine, maske yapımından cam boncuk, makrome, deri işlemeciliği, ebru-tezhip, tahta baskı, amigurumi bebek yapımlarına, kaligrafi-hat canlı performanslarına kadar tüm alanlarla ilgili stantların yer aldığı onlarca etkinlik ve sergiler gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili Açıklama yapan Kargı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Çelik, ‘’ Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim. Hayat Boyu Öğrenme, bireyin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsar. Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir.

Hayat boyu öğrenme kavramı çağın ihtiyaçları doğrultusunda, hızla gelişen ve değişen sosyal ve kültürel hayattaki değişmelere ayak uydurabilmek amacıyla ortaya çıkmış, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde eğitim seviyesi ve istihdam koşulları açısından önemli bir gösterge haline gelmiştir.

Hayat boyu öğrenmenin gelişmeye ve önem kazanmaya başlaması ile eğitim; zaman ve mekândan bağımsız hem okul eğitimini hem de okul dışı eğitimi kapsayan tüm eğitsel etkinliklerin temel bileşeni olarak ortaya çıkmıştır.Bu çerçevede: Toplumda hayat boyu öğrenme kültürü ve farkındalığının oluşturulması, Hayat boyu öğrenme fırsatlarının ve sunumunun artırılması, Hayat boyu öğrenme fırsatlarına erişimin artırılması, Hayat boyu rehberlik ve danışmanlık sisteminin geliştirilmesi, Önceki öğrenmelerin tanınması sisteminin geliştirilmesi, Hayat boyu öğrenme izleme ve değerlendirme sisteminin geliştirilmesi önceliklerine yer verilmiştir.

Halk Eğitim Merkezlerinde 72 alanda Mesleki Kurs Sayısı: 2739 Genel Kurs Sayısı :906 Toplam Kurs Sayısı :3645 olmak üzere kurs açılabilmektedir’’ dedi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.