Fen Lisesi Türkiye elemelerinde Çorum’u temsil edecek
banner110

14. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda  Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo ve Labirent Ustası kategorilerinde yapılan Sanal Ön Eleme Yarışmaları sonuçlandı.

Açıklanan listelerdeki robotlar 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılacak yarışmaya katılmaya hak kazanmışlardır. 10551 Katılımcının olduğu yarışmalarda toplamda 4226 robot yer almıştır. Yarışmaya katılan 2791 takıma sanal yarışma için eğitimler verildi.


Kargı Fen Lisesi, Çizgi İzleyen (İleri Seviye) ve Mini Sumo yarışmalarına 2 takım olarak katılmıştır. Mini Sumo yarışmasına katılan takımımız “Majeste” Mini Sumo yarışmasında Şanlıurfa’da düzenlenecek finallere katılmaya hak kazandı.


Mini Sumo yarışmasında 256 takım yarışacak olup takımımız 129 sırada kendine yer bulmuştur. Kargı Fen Lisesi öğrencisi Gamze Temizaltın ve Öykü Hazan Karataş’ın oluşturduğu takım olan “Majeste”, Çorum’da 6 kategoride finallere katılmaya hak kazanan tek takım olmuştur. Takım danışmanlığını ise Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Ünal yapmaktadır.13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılacak yarışmada ilimizi temsil edeceklerdir."

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiFen Lisesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.