Eskisi yıkılacak, yerine yenisi yapılacak
banner110

(ÖZEL HABER-Turan Ozan Acar)

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’in 2021 yılı Kasım ayında İl Koordinasyon toplantısında gündeme getirerek talep ettiği, Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu binasının yıkılarak yeniden yapılması talebi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylandı.
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’in 2021 Yılı Kasım ayında düzenlenen İl Koordinasyon toplantısında söz alarak Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu binasının yıkılarak yerine daha kapsamlı yeni bir okul yapılması talebini siz okuyucularımızla 5 Kasım 2021 tarihli gazetemizde manşetten yayınlayarak paylaşmıştık.

TADİLAT YAPILACAKTI

Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda, deprem riskinden dolayı çok eski okulları yıkıyor. İlçede Hacıhamza Lisesi yıkılmış ancak yerine yeni okul yapılmayarak öğrenciler taşımalı eğitim sistemi ile Kargı’da bulunan Liseye nakil edilmişti.
Bakanlık durumu daha iyi olan eski okullara ise deprem güçlendirmesi ve tadilat yapıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu’nu deprem güçlendirmesi ve tadilat yapmasının beklenildiği biliniyordu.

ÇORUM’DA 8 OKUL YIK-YAP PROJESİ’NDEN YARARLANMIŞTI

Başkan Şen, İl Koordinasyon toplantısındaki konuşmasında Çorum’da en son 8 okulun güçlendirilme yapılmadan, Yık Yap Projesine geçildiğini hatırlatmış ‘’Kargımızdaki Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulumuzda gerçekten çok eski. Öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alması ve öğretmenlerimizin daha iyi eğitim verebilmesi için güçlendirme yerine Yık Yap projesi kapsamına alınmasının daha mantıklı olacağını düşünmekteyiz’’ demişti.

‘GEREKİRSE MALİYETİ ÜSTLENİRİZ’

Konuşmasının devamında okulun yapılacak tadilatla artık artan gereksinimleri de karşılamayacağını bu nedenle yeniden yapılmasının artık elzem duruma geldiğine dikkat çeken Başkan Şen, ‘’Bu konuda tadilat bedeli ile yeniden yapılma bedeli arasındaki fiyat farkını biz belediye olarak üstlenmeye hazırız’’ diyerek konun önemine dikkat çekmişti.
Bunun üzerine Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ise maliyetin karşılanmasına gerek olmadığını, maddi kaynak sorununun bulunmadığı belirterek, ‘’Bu konuda karar mercii Milli Eğitim Bakanlığımızdır, biz sayın valimizin talimatlarıyla gerekli incelemeleri yaparak rapor tutuyoruz. Bu raporlar Bakanlığımızın ilgili birimlerine gönderiyoruz. Biz gerekli girişimlerde bulunacağız’’ demişti.

BAŞKAN ŞEN’İN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ

Başkan Şen, Koordinasyon toplantısının ardından da çeşitli ziyaretler gerçekleştirip, girişimlerde bulunarak konuyu gündemde tuttu.
Şen’in girişimleri sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Kargı Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu’nun güçlendirme ve tadilat değil, ‘Yık Yap’ projesine dahil edilerek yeniden yapılması için verdiği karar onaylandı.

KARGI KAPSAMLI VE YENİ BİR OKULA KAVUŞACAK

Yeni yapılacak okul için çalışmaların 2022 yılı Haziran ayında başlaması ve 2023 yılı Eylül ayında tamamlanarak, yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi bekleniyor. İlk olarak eski okul yıkılacak. Okuldaki öğrencilerin bir eğitim öğretim yılı sürmesi beklenilen inşaat çalışmalarında eğitim öğretimlerine geçici olarak Atatürk İlk Okulu’nda devam etmelerinin düşünüldüğü öğrenildi.

KAPALI SPOR SALONU, KONFERANS SALONU VE ANA OKULU OLACAK

Öte yandan, yeni yapılacak okulun kapalı alanının eski okula göre daha büyük olacağı, okulda kapalı spor salonu, konferans salonu ve anaokulu gibi yeni bölümlerinde olacağı edindiğimiz bilgiler arasında.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.