Kargı Belediyesi, Marangoz Atölyesi açtı
banner110

Kargı Belediyesi hayata geçirdiği projelerle ilçeye katma değer sağlamaya devam ediyor. Güneş enerji santralinin yapımıyla ilçeye sağlanan katma değerin ardından bu kez de Kargı Belediyesi marangoz atölyesi açarak hem istihdam hem de katma değer sağlamayı amaçlıyor.

Yeni itfaiye binasının yan tarafına açılan marangozhanede imalat çalışmaları başladı. İlk etapta Çorum ili Arı Yetiştiricileri Birliği ile arı kovanı çıtası yapım anlaşması yapıldı. Çalışmaları yerinde incelemek için ilçeye gelen Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel'e, Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı eşlik etti.

Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve beraberindekileri, Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun karşıladı. Ardından çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Yüksel, imalat hakkında bilgiler aldı. İncelemelerin ardından Vali Yardımcısı Yüksel, Başkan Şen'e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ; "Marangoz atölyemizi açarak ilçemize inşallah bir katma değer daha sağlayacağız. İlk etapta Çorum'da faaliyet gösteren arı yetiştiricileri birliği ile anlaşma yaparak arı kovanı çıtası üretmeye başladık.

Ardından bu tür siparişlerin yanı sıra, ilçemizde bulunan park bahçe gibi sosyal faaliyet alanlarımızda kullanılan kamelya, bank vb. tüm ihtiyaçları kendimiz üreteceğiz.Allah'ın izniyle hem üreterek kazanacağız hem de iş istihdamı sağlayacağız. Halkımıza hayırlı olsun." dedi.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.