Bölge Müdürü Kargı'da incelemelerde bulundu
banner110

Halil Oflu, denetim ve incelemeler kapsamında İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla ile Kargı Orman İşletme Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar ve Kızılırmak İşletme Şefi Arif Ural tarafından karşılanarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Bölge Müdürü Oflu, Kızılırmak Orman İsletme Şefliği 35, 36,37,38,39,40,41,42 ve 72 nolu yangından zarar gören bölmelerde yürütülen çalışmaları denetleyerek sahadan çıkan kullanılabilecek durumda olan emvalin en iyi şekilde değerlendirilmesi için standardizasyon kurallarına uygunluğuyla ilgili incelemelerde bulundu.
Yapılan incelemelerin ardından Bölge Müdürü Halil Oflu; "Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk sahası olan Çorum'un Kargı ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında kalan Sinop'un Saraydüzü ilçesi Yalmansaray köyü arasındaki ormanlık alanda 03 Eylül 2020 tarihinde başlayan orman yangını, arazinin sarp ve ulaşımı güç bölgesinde olması dolayısıyla , rüzgarında etkisiyle büyümüş, Orman Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonuyla hava ve yer ekiplerimiz alarm durumuna geçerek gelen takviye yangın söndürme ekiplerimizin azim ve gayretiyle orman yangını 10 Eylül 2020 tarihinde söndürülerek bölgeden ayrılmışlardı.


Yanan alanların her bir metrekaresini en kısa süre içinde ağaçlandırmak ve önceki halinde daha sağlıklı ve hale getirmek için yanan ağaçların sahadan çıkarılma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
“Bu sahada çıkan yangının söndürülmesi için tüm teşkilatımızın desteğiyle cansiperane mücadele verdik. Yangında yaralanan arkadaşlarımız oldu. Onlar bizim gururumuz kahramanlarımızdır. Onlar bizim gururumuz kahramanlarımızdır.
Orman yangınlarının büyük bölümü; İhmal ve tedbirsizlikten, bazıları devlet düşmanlığı ve vatan hainliğinden, yok denecek kadar bölümü ise doğal yollardan çıkıyor.
Bu yangınlarda; Elimiz, ayağımız, ciğerimiz, milli servetimiz, yeni orman sahaları oluşturmak için kullanacağımız maddi kaynaklarımız, zamanımız yanıyor.
Ormana karşı işlenen suçlar affa uğramayacak suçlardandır.
Bu suçu işleyenler kanun önünde hesabını verecek cezasını çekecekler. Bu suçu işleyenler kanun önünde hesabını verecek cezasını çekecekler.
Ayrıca; Yanan alana bugüne kadar verilen emeğin ve harcamaların, yangın söndürmede kullanılan, yangından sonra ise sahanın eski haline dönüştürülmesi için harcanacak tüm giderleri ödeyecekler.

ORMANLAR ANAYASA GÜVENCESİ ALTINDA

"Anayasa'nın 169. maddesi gereği, yanan orman alanları Anayasa'mızın güvencesi altındadır. Yanan hiçbir orman alanı başka bir amaç için kullanılmamakta ve kullanılmasına müsaade edilmemektedir.
Yangından zarar gören alanlarımız "yeşile dönüşüm" sürecine girdi. Bu sahada Öncelikle yangında zarar gören ağaçları alandan çıkarıyoruz. Bunu yaparken bölgemizin odun hammaddesine dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için sahadan çıkarılan emvali en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.
Sahanın boşaltılmasının ardından rehabilitasyon ve uygun silvikültür çalışmalarımızla bölgeyi ağaçlandıracağız
Yandık ama daha sağlık ve gür olarak çoğalacağız.
Bu sahada yangın öncesinden daha gür ve sağlıklı ağaçlar yetiştireceğiz. Lütfen dikkat edelim. Ormanda yangın riski oluşturacak her şeyden kaçınalım."dedi. Daha yeşil bir Türkiye İçin Birlikte hareket edelim."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.