Kargı’da kadın ve gençler için önemli bir istihdam kapısı oluşturuldu
banner110

Kargı’da “Serada Üreten Genç Eller Projesi” kapsamında ilk fideler dikildi. “Serada Üreten Genç Eller Projesi” kapsamında kurulan seraların toprak hazırlığı (çapalama, tesviye, tırmıklama vb) ve fideleme işlemleri 16.10.2023 - 20.10.2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Bu faaliyetler sırasında proje alanında yirmi dördü kadın, ikisi erkek olmak üzere toplam 26 kişi istihdam edildi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Kargı Belediyesi arasında imzalanan sözleşmeyle 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanmaya başlanan “Serada Üreten Genç Eller Projesi” ile kurulumu gerçekleştirilen 7 adet 1080 metrekare serada 48.000 kök marul fidesi toprakla buluşturuldu. 

2.636.550 TL hibe sağlanan projede Kargı Kaymakamlığı, Kargı Halk Eğitim Merkezi, Kargı Ziraat Odası Başkanlığı ile Kargı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Proje Ortağı olarak görev alıyor.

Özellikle kadın ve gençlerin istihdam olanaklarının artırılması ile model olacak bir tarım işletmesi kurularak dezavantajlı kadın ve gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması yoluyla sosyal hayata daha fazla adapte olabilmelerinin sağlanmasının amaçlandığı “Serada Üreten Genç Eller Projesi’nde Kargı’da seracılığın yaygınlaştırılması planlanıyor. 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu çerçevesinde uygulanan SOGEP kapsamında her yıl Kalkınma Ajansı işbirliği ile proje geliştirme ve uygulama çalışmaları yürütülüyor.

Anahtar Kelimeler:
KargiSogeb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.