Çeltik arazileri üretime kazandırılacak
banner110

Çorum'un Kargı İlçesi'nde bulunan ve atıl kalan çeltik arazileri üretime kazandırılacak.  Altı ay süre ile atıl kalan çeltik arazilerinin üretime kazandırılması için yeni adımlar atıldı. 
Kargı Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu Başkanlığı, Kargı ilçesindeki çeltik arazilerinde kışlık ara ürün olarak yem bitkisi ekilişini denemek ve yaygınlaştırmak amacı ile Kargı Belediyesine ait 280 dekar alanda ekilişi yapılmak üzere 4.000 kilogram yem bitkisi tohumu çiftçilere dağıtıldı. 
Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, denemede ulaşılacak başarı ile önümüzdeki yıllarda kışlık ara ürün ekilişinin yaygınlaştırılmasının planlandığının altını çizdi. 
Kaymakam Uyar, "Bu sayede 6 ay süre ile atıl kalan çeltik arazileri üretime kazandırılacaktır" şeklinde açıklamada bulundu. 

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.