Hamit Dereli: ‘Kargı’yı yeniden inşa edeceğiz’
banner110

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kargı Belediye Başkan Aday Adayı Hamit Dereli, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmaları ve seçilmeleri halinde yapacakları projeleri anlattı. 

Kargı TV’de Moderatörlüğünü Turan Ozan Acar’ın yaptığı programa katılan Hamit Dereli, Kargı’nın en önemli ve en acil sorunlarını yakından bildiklerini ilk işlerinin bu sorunları çözmek olacağını söyledi. 

Kargı halkının daha yaşanabilir bir ilçeye sahip olacağının sözünü veren Dereli, Kargı’nın başlıca ve en önemli sorunları arasında yer alan istihdam, su sorunu, konaklama, sosyal alanlar, sokak hayvanları, Huzurevi, parklar, spor alanları, çocuklar için kreş, Pazar yeri, TOKİ için yeni projeler hazırlanacağını ve bu sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulacağını ifade etti. 

Kargı’yı adeta yeniden inşa edeceklerini ve Kargı’daki göçü önleyip, yeni istihdam kapıları açarak gençleri tekrar ilçeye davet edeceklerini vurgulayan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Dereli, projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

“31 Mart 2024 seçimlerinin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerin dostça geçmesini diliyorum. Kimse birbirini kırmasın. 

İSTİHDAMI ARTIRARAK GENÇLERİMİZE GERİ DÖNÜN ÇAĞRISINDA BULUNACAĞIZ

Kargı’nın en büyük sorunu 5 bin nüfusun üzerine çıkamamasıdır. Kargımızın bir hastanesi var çocuk doktoru yok, kadın doktoru yok. Bunun sebebini sorduğumuzda 8 bin nüfusun altında kalan yere doktor verilmiyor deniliyor. 

Bunun içinde bizim öncelikle nüfusumuzu artırmamız lazım. Bunun için istihdama önem vereceğiz, buraya fabrika atölye açacak insanların önünü açacağız. 
Bunlarla görüşeceğiz. Buraya gelmek isteyen iş insanlarını buraya yönlendireceğiz. Arsasını altyapısını oluşturacağız. İş imkanı bulamayıp başka şehirlere giden gençlerimize geri dönün çağrısında bulunacağız. 

ŞEBEKELERİN BAŞINA ARITMA KOYARAK SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Kargımız için ilk öncelik olarak bizim su sorunumuz var. Biz buradaki eksikleri belirlerken birçok insanın görüşüne önem verdik. İnsanlara eksikliklerin ne olduğunu sorduk. Çeşmelerde suyumuz akmıyor mu akıyor ama kireç sorunu var. Bu su sorununu çözmek için uzmanlara danıştık. Şebekenin başına arıtma yaptığımız zaman sorun çözüme kavuşacak. Bunun örnekleri de var. Bu sorunu biz çözdükten sonra da içilebilir suya kavuşacağız. 

OTEL VE KONUKLAMAYA BÜYÜK İHTİYAÇ VAR

Bir büyük projemiz var. En son öğretmenevi de kapatıldı. Yer sorunumuz var. Dışardan gelen insanların konaklayabileceği bir yerimiz yok. Otel ve konaklamaya büyük ihtiyaç var. Yaz aylarında gelen birçok insan çevre illere geçiyor. Kargıyı belediye imkanları ile olmazsa olmazımız en az 50 yataklı bir tesis kazandırmamamız lazım.

Bu tesis içerisinde gençler için de eğlenebilecekleri yaşlılar için birlikte sohbet edebilecekleri bir lokal kısmı olacak. 50 öğrencimize sahip çıkamadık gidiş geliş yapmak zorunda kalıyorlar. Çocuklar için de bir girişimimiz olacak. Herkes her hafta sonu Çorum ve çevre illere gidemez. Biz ilçemizde güzel bir oyun parkuru yapacağız. 

KARGI’YA SOSYAL TESİS KAZANDIRACAĞIZ

Çayırın girişinde Kavaklık denilen bir alan var. Burada öyle güzel bir tesis yapacağız ki bu tesise aileler gelecek oturacaklar. Hafta sonu biz ne yapalım denildiğinde ilk akıllarına burası gelecek. Gerekli çalışmaları yaptık çekimleri yaptık büyükşehir belediyelerinden de söz aldık gerekli projeleri seçimden önce hazırlayacağız. 

YÜZME ÖĞRENMEYEN KALMAYACAK

Yüzme havuzu bize gelen büyük bir istek. Çevre ilçelerimizde var. Biz bunun da sözünü veriyoruz. Gerekli eğitimler verilerek yüzme sporunu ön plana çıkartacağız.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAK ÖNCELİKLİ ÇALIŞMAMIZ OLACAK

Kargı’da en büyük sorun sokak köpekleri. Onlar bize Allah’ın emaneti ancak. Artık birçok köpek var ve saldırmaya başladılar. Mevcut bir barınak yapılmaya bırakılmış ancak yarım bırakılmış Biz burayı tamamlayıp faaliyete geçireceğiz. 

2-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KREŞ AÇACAĞIZ

Özellikle çalışan kadınlar için 2-6 yaş arası kreş açacağız. Kreş olmadığı için insanlar mecburen bakıcı tutmak zorunda kalıyorlar bunun da büyük bir külfeti var. Kreşler aynı zamanda bir istihdam sağlayacak. Çocuklar bir arada olduklarında sosyal aktivitelerle kendilerini geliştirecekler. 

SERACILIK DAHA DA GELİŞTİRİLECEK

Seracılık son zamanlarda büyük önem taşıyor. Şu anda Kargı’da hayata geçirilen mevcuda sahip çıkacak daha büyük projeler hazırlayacağız. İlçe ekonomisine büyük katkı sağlanacak. 

HUZUREVİ ARTIK OLMAZSA OLMAZIMIZ

Kargı yaş ortalaması 56 olan bir ilçe. Bizim gençlere ihtiyacımız var, tabi yaşlılarımızın da bakıma ihtiyacı var. Ali Turgay Karayel bu konuda bir girişimde bulundu ancak bir sonuca ulaşılamadı. Biz bunu hayata geçireceğiz. Yeni bir proje yaparken aynı zamanda istihdama da büyük katkı sağlanacak. 

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YENİ VE GELİŞMİŞ OYUN ALANLARI OLUŞTURULACAK

Oyun parkları çok atıl durumda kaldı. Kullanılmaz hale geldiler. Çocukların isteklerine artık cevap vermiyor. Gönül ister ki hem çocukları orada oynasın hem de ailelerin keyifli vakit geçireceği yer bulacağız, Vatandaşlarımızı kültürel gezilere götüreceğiz. Bunun da sözünü verelim. Okullarımıza da kitap kırtasiye konusunda destekte bulunacağız. Talep ne varsa karşılayacağız. 

İKİ KULÜBÜMÜZ VAR İKİSİNE DE AYNI DESTEĞİ VERECEĞİZ

Spordan gelen bir insanım. 3 dönem kulüp başkanlığı yaptım. Buradaki kulüplere elimizden gelen tüm destekleri göstereceğiz. Gönlümüzden geçen bir tane kulübümüz olsun herkes arkasında dursun isterdi. İki kulübümüz var ikisine de aynı desteği vereceğiz. 

SANAYİ ESNAFI YENİ DÜKKANLARA KAVUŞACAK

Yapacağımız projelerde esnaf, kadınlar tüm herkes kendisine yer bulacaktık. Esnaflarımızın en önemli sorunu depo ihtiyacı. Dükkan olması gereken yer depo olarak kullanılıyor. Biz bunu daha önce dile getirmiştik olmadı inşallah bize nasip olur. Sanayi esnaflarımıza orası tahsis edilse bile yine bir yer sorunu var. Yeni yerlerine bizimle beraber kavuşacaklar. Durumu iyi olmayan öğrencilere burs konusunda yardımcı olacağız. İş insanlarını yönlendireceğiz. 

PANAYIRIMIZ KARGI’YA YAKIŞIR ŞEKİLDE YAPILACAK

Kargı’mıza panayırlarımızı yakışır şekilde yapacağız. Önceki aradığımız panayırlar gibi artık panayırlarımız yapılmıyor. Biz festival şeklinde yaparak daha da canlandıracak çevre ilçelerden de panayırımıza katılımın sağlanmasını sağlayacağız. Yöresel yemeklerimizi tanıtmalı yöresel ürünlerimizi tanıtmalıyız.

PAZARYERİ VE YOLLAR YENİDEN YAPILACAK

Sokaklarımızın doğalgazdan dolayı bozuldu gidilemeyecek yürünemeyecek yollarımız var şuanda. Hepsi çözülecek ve hepsini yeniden yapacağız. Kargımız bunları hak etmiyor. Pazar yerimiz kapalı olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Pazar yerimizi tekrar düzenleyeceğiz. Kargı’yı kapalı Pazar yerine kavuşturacağız. 

HAYVANCILIĞA ÖNEM VERECEĞİZ 

Hayvancılık konusunda da yer sorunu var. Hayvancılık yapılan yer konusunda gelen çok talep var. Yer bulamadıkları için yapamıyorlar. Belediye olarak biz onlara da el uzatacağız. 

TOKİ ULAŞIM ARAÇLARINA VE SOSYAL ALANLARA KAVUŞACAK

TOKİ ile ilgili de projelerimiz var. Yollar artık kullanılmaz durumda. Burada yollar yapılacak. Kargı içi nasıl yapılıyorsa orası da yapılacak. Aracı olmayanlar var yaşlılarımız var. Ulaşım hizmeti mutlaka sağlanacak. TOKİ’dekiler bu konuda mağdur olmayacak. Sohbet edebilecekleri bir alan yok. Onlar için de orada önemli bir çalışma yapılacak. 

HER ŞEY GÜZEL BİR KARGI İÇİN

Eğer bize yetki verilirse güzel bir Kargı’nın inşasını yapacağız. Kargımız için her şey çok güzel olacak.” 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.