AŞILAMA İÇİN BÜYÜK ÇABA
banner110

Kargı’da aşılama çalışmaları sürüyor. Şuana kadar ilçede 10 bin 100 doz aşı yapıldı. Ancak aşı olması için öncelik verilen yaş grupları içinde de hala aşı olmayanlar var.
Aşılama çalışmalarının başladığı günden bu yana Kargı’da da sağlık kurumları yoğun bir şekilde aşılama çalışmalarını sürdürüyor.
Devlet vatandaşı aşı olması için her imkanı sağlamış durumda. Aşı öncelik grubunda olup da aşı olmak isteyen bir kişi internet üzerinden yada telefon ile çok kolay bir şekilde Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Devlet Hastanesi veya Aile Sağlık Merkezlerinden(Sağlık Ocakları) istediğini seçerek istediği saatte randevusunu alabiliyor.
Aşı stokunda hiçbir sıkıntı olmadığını belirten yetkililer, randevu sayısından fazla aşının stoklarda bulundurulduğunu bildirerek, Kargı’da bugüne kadar 5 bin 600 kişi 1’nci doz, 4 bin 500 kişi 2’nci doz olmak üzere toplamda 10 bin 100 doz aşı yapıldığını belirtiyorlar.

ŞUANA KADAR YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ

Aşı olmayan kişilerin tedirgin olması için hiçbir durum bulunmuyor. Sağlık kurumlarından edinilen bilgilere göre Kargı’da aşı olanlarda şuanda kadar yan etki görülmedi. Görülen en büyük yan etki aşıl olunan kolda hafif ağrı olarak belirtiliyor.

RAZAN AYI BOYUNCA SAAT 23:00’A KADAR AŞI YAPILACAK

Kişilerin tercihlerine göre hafta içi ve Cumartesi ve Pazar da dahil, Ramazan ayı boyunca gece saat 23:00’a kadar aşı yapılabilecek. Bayramda da aşılama hizmetine aynı şekilde devam edilecek.
Eğer ki aşı olmak isteyen kişi hastaneye gelemeyecek durumda ise Toplum Sağlığı Merkezi kişilerin evlerine kadar gelerek aşılarını yapıyor.
Bütün bu imkanlara rağmen hala sırası gelip de aşı olmayanlar tabiî ki var. Yaş grubu küçüldükçe olmak istemeyenlerin oranının da arttığı görülüyor. 

SIRANIZ GELDİYSE BİRAN ÖNCE AŞINIZI OLUN

Yetkililer sırası gelen kişilerin biran önce aşı olmasını öneriyor. Devletin tüm imkanları vatandaşın aşı olması için seferber ettiğini belirten yetkililer, virüsten anca aşılanarak korunulabilineceğini, bir çok ülkenin hala aşıyı alamadığını, o ülkelerdeki kişilerin ücret dahinde bile aşıya ulaşamadıklarını belirterek, ülkemizde ücretsiz olarak çok kolay bir şekilde aşılamanın yapılmasının büyük bir hizmet olduğunu bu nedenle sırası gelen herkesin aşısını olması gerektiğini tavsiye ediyor. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.