‘Çorumlular Günü’ bu kez Afrin için düzenlendi
banner110

Dünya Çorumlular Platformu tarafından her ayın 19’unda düzenlenmekte olan geleneksel Çorumlular Günü etkinliğinin 38’incisi bu kez Afrin şehitleri ve Mehmetçik için düzenlendi.

Çorumlular Günü buluşması, 19 Şubat 2018 akşamı saat 19:19’da Üsküdar Belediyesi 5'inci katındaki Mavi Salon'da “Zeytin Dalı Harekatı”na destek amaçlı, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Mevlid-i Şerif, İlahiler, dualar ve sohbetlerle gerçekleştirildi.

Sunumunu Golaz Birliği Platformu Başkanı Metin Akkuş'un yaptığı gece şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk katılımcıları selamlayarak yaptığı açılış konuşmasında Zeytin Dalı Harekatını desteklediklerini ve şehitlerimiz için bu programı özel planladıklarını ifade ederek, şehitlerimiz için rahmet diledi.

Tevfik Göktürk konuşmasında birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini anlatarak her vilayetin kendi bünyesinde en küçük sosyal topluluk olan aileden itibaren mahalle veya köyler bir araya gelerek ilçe STK'larını, ilçelerin STK'ları da bir araya gelerek vilayet çatısı altında birleşmelerini, her vilayet de kendi dayanışmasını sağladığında en üst çatı olan Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğinin sağlam temellere dayalı olarak kendiliğinden oluşacağını ifade etti. Göktürk, bu dayanışmaların sosyo-ekonomik kalkınmaya da faydalı olacağına dikkati çekti.

Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Göktürk, her ayın 19'unda düzenledikleri Çorumlular Günü'nün amaçlarından en önemlisinin Çorumluları bir araya getirip tanıştırmanın yanı sıra diyalog başlatmaları ve her konuda dayanışma sağlamaları olduğunu anlatarak, "Burada oluşan birliktelikler büyük projelere zemin olmalıdır" açıklamasında bulundu.

Günün sloganı olan "Bugün ayın 19'u. Günlerden?" sorusuna tüm katılımcılar yüksek sesle "ÇORUM" diye cevap verdiler.

Söz alan konuşmacılar, Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Esat Kalay ve Çorumlu Meclis üyesi Saadeddin Karaca konuşmalarında şehitlerimizi yad ederek, günümüz Türkiye'sinde yaşananlara değindiler.

Gecede, Kargı Göl Köyü Dernek Başkanı ve KARDER Onursal Başkanı Mehmet Yurt, Kargı Golaz Birliği Platformu Üyesi Karaosmanlı köyünden; Emekli İmam Hatip Muzaffer Ahcıoğlu, Fatih Davutpaşa Camii İmam Hatip'i Birol Akça, İBB Anadolu Yakası Mezarlıklar Müdürlüğü İmam Hatip'i İlyas Kaleli, Emekli İmam Hatip Bekir Bekar tarafından Mevlid-i Şerif, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu.

Duygusal anların yaşandığı gecede Dünya Çorumlular Platformu’nun Almanya’daki üyelerinden olan ve Almanya'dan gelen, Huzur İlahi Grubunu ve solisti Hafız Mustafa Öncül sahne aldı. Gecenin sonunda; Ocak-2018 Çorumlusu Sayın İzzet Seven, Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Esat Kalay, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi SSaadeddin Karaca ve Almanya'dan gelip sahne alan Mustafa Öncül'e plaketler verildi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.