Kargı’nın ateş avcıları orman yangınlarına karşı donanımlı ve hazır
banner110

Yaz mevsiminin yaklaşması güneş ve hava sıcaklıklarındaki değişim kendini hissettirmeye başladığından vatandaşların doğaya ve piknik alanlarına ilgisi artıyor. 

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşlardan orman yangınlarına karşı tedbirli olmaları, orman yangınlarını önlemeye yönelik yetkililerce yapılan uyarıları dikkate almaları, ormanlarda ateş veya duman görmeleri durumunda Orman Yangın Hattı ALO 112’yi arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.

YANGINI ÖNLEMEK SÖNDÜRMEKTEN DAHA KOLAY

Alev Avcıları eğitimlerine önem verilerek, tatbikatlarla hazır tutarak stratejik noktalara konuşlandırılıyor. Orman işletme Müdürlüklerinin ilk müdahale ekibinde görevli Alev Avcılarına ve teknik personeline yönelik hizmet içi eğitimler veriliyor donanım ve hazırlıklarının denetimleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Kargı ve Vezirköprü Orman İşletme müdürlüklerinde yangınla mücadele ve yangına müdahale teknikleri konusunda teorik eğitimler verilerek donanım ve hazırlıkları kontrol edildi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.