Kargı'da 23 Nisan’a coşkulu kutlama
banner110

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan kutlamaları ilçe stadında çeşitli etkinliklerle devam etti. Etkinliklere, Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Emniyet Amiri Murat Özdoğan, İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ. Yunus Emre Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, CHP İlçe Başkanı Hakan Çelik, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, İyi Parti İlçe Başkanı Numan Moral, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Devrez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, Kargı Müftüsü Mahmut Uluşahan, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hasan Çiftlik, emniyet ve askeri personel ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunulmasıyla başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç tarafından yapıldı.

‘’ÇOCUKLAR MİLLETİMİZİN GELECEĞİDİR’’

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç konuşmasında şu ifadelere yer verdi. ‘’Sayın Kaymakamım, protokolün değerli üyeleri, kıymetli katılımcılar, sevgili öğretmen ve öğrenciler, Kargılı hemşerilerim ve saygıdeğer basın mensupları.

Bu güzel günde hep birlikte olmamıza vesile olan ülkemizin ve beraberliğimizin yoğun temsil makamı T.B.M.M.’nin açılışının 102. Yıldönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bugün milletimizin iradesini ortaya koyduğu, hakimiyetin kayıtsız şartsız Türk milletine verildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin sesi olduğu bir gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilmiş, ilk ve tek bayramdır. Bu bayram ilçemiz, ülkemiz ve dünya çocuklarına kutlu olsun. Türk milletinin gönlünde onun bağımsızlığının bir ifadesi olarak, önemli bir yeri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl yurdumuzun dört bir yanında büyük bir coşkuyla ve çeşitli etkinliklerle kutlanarak, milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini ortaya koymuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde, çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu güvenin ve sevginin ifadesi olarak bu milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Türk tarihinin gurur dolu sayfalarının yeni ve gelecek nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni bir Cumhuriyet gönüllülerinin bu bilinç ve sevgiyle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar önemli vesiledir. Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk meclisin tüm üyelerini Kurtuluş savaşında mücadele etmiş şehitlerimizi, gazilerimiz bu güzel vatanı bize armağan eden ve edebiyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi hala ülkemizi savunan ve şehit düşen tüm güvenlik gücü mensubu evlatlarımızı rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranlarla anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler gösterilerini sergileyerek şiirlerini okudular. Törenin sonunda 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve Cumhuriyet Savcısı Onur Erten tarafından verildi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.