Çanakkale şehitleri Kargı’da saygı ve minnetle anıldı
banner110

Şehitlerin anısına Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Kargı Şehitlik Mezarlığına gidilerek, şehitler için kabirleri başında dualar edildi. 

Tüm şehitlerin saygı, rahmet ve minnetle anıldığı ziyaretin ardından program Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Zeynep Gergin tarafından yapıldı.

Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesini tutuşturduğunu belirten Gergin, '' Yüce Türk ulusunun Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur'' ifadelerini kullandı.

Programda ‘Son yoklama’ isimli gölge oyunu, Atatürk ve Çanakkale adlı şiir, Çanakkale Şehitleri konulu video, vatan sağ olsun isimli oratoryo gösterisi, ‘Eledim eledim’ ve ‘Çanakkale içinde’ solo türkü gösterisi, ‘Çanakkale Askeri’ adlı oratoryo gösterisi ve ödül töreni yer aldı. 

Anma programına Kargı Kaymakamı Taha Soydaş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Yunus Çiçek, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Adem Bülbül, İlçe Emniyet Amir Komiser Çağatay Özyılmaz, İlçe Jandarma Komutanı J.Üst Teğ. Murat Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, Ak Parti Kargı Belediye Başkan Adayı Cahit Arpa, şehit yakınları emniyet ve askeri personel, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.