‘Bizlere düşen bu vatanı korumak’
banner110

Başkan Gür mesajında, milletimizi yok etmeye, ülkemizin parçalamaya niyetlenen zamanın en güçlü devletlerine karşı vermiş olduğumuz, tarihte eşine az rastlanır bir mücadele olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin yüce milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştiren ‘bizi tarihten silemezsiniz’ dedirten elindeki çok kısıtlı imkanlara rağmen dünyanın bütün ordularının birleşerek topyekun saldırdıkları bir savaşta yapılan varoluş mücadelesi olduğunu kaydeden Recep Gür, mesajının devamında şunları kaydetti:

“Türk milleti bu mücadele sonunda birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini bir kez daha dünyaya ilan etmiştir. Ülkenin her köşesinden gelerek aynı duygu ve düşünce etrafında birleşerek millet olma bilincine erişmek için hep beraber bir direniş gösterilmiş, savunması yapılan toprak yurt edinilmiştir. Bizlere düşen bütün fertleriyle el ele verilerek canımızı kanımızı feda ederek kazandığımız bu vatanı korumak, bu kutsal emanete sahip çıkmaktır. Bu duygularla başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.