"Başbuğumuzun mirasını sonsuza kadar yaşatacağız"
banner110

Ülkü Ocakları Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk, merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının 21. yılı nedeniyle açıklama yaptı.

Soruk, “Türk Dünyası’nın Lideri, Ülkücü Hareket’in kurucusu, Türk milliyetçiliğinin efsane ismi, Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in, 4 Nisan 1997’de Hakk’a yürüyüşünün üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen acısı aynı tazelikle kalbimizde; fikirleri, mücadelesi ve şahsiyeti aynı canlılıkla önümüzdedir" dedi.

Soruk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Başbuğumuz, hala bir sancak gibi ufkumuzun ve yüreğimizin zirvelerinde dalgalanmakta; aziz emanetleriyle ve bizlere miras bıraktığı fikirleriyle pusulamız olmaya devam etmektedir. Aradan geçen 21 yıla rağmen Başbuğumuza olan sevgimiz hiçbir zaman azalmamıştır. Başbuğ Türkeş mücadeleci bir ruh, inanmış bir kalp, milletine sevdalı bir yürek, tarihine sadık bir şuur, zorluklara eğilmeyen bir cesaret, yılmayan ve teslim olmayan bir iradedir. Bu az bulunur özellikler, onu yaşadığı çağın önemli devlet ve siyaset adamlarından birisi haline doğal olarak yükseltmiştir.

Başbuğumuz Türkeş’in bizlere bıraktığı en önemli mirasının ise Türk milletini çağlar üzerinden sıçratarak medeniyet yarışında ön saflara geçirecek olan ideolojisi 9 ışık doktrini Türk milliyetçiliği fikriyatıdır. Başbuğ Alparslan Türkeş’in mirası olan ve onun misyonunu her daim Ülkücü Türk gençliği tarafından yaşatılacağından hiçbir şüphemiz yoktur.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.