Türkiye sandık başına gidiyor! Erdoğan seçim kararını imzaladı
banner110

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin kararı imzaladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Yarınki Resmi Gazete'de yayımlanacak bu kararın ardından, YSK iki aylık seçim takvimini başlatacaktır.

Seçimlerin yenilenmesi kararımızın ülkemize, milletimize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.

Seçimlerin tarihinin 14 Mayıs olarak güncellenmesi kararımızı çok önceden, yılbaşından hemen önce kamuoyuyla paylaşmıştık.

Bu tarihin milletimiz nezdinde hüsnü kabul gördüğünü görüyoruz ancak 6 Şubat'ta yaşanan art arda iki deprem seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı. 11 ilimizde yaşayan 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen depremde 47 binin üzerinde insanımız vefat ederken, 115 binden fazla insanımız yaralandı.

Amacımız bir yıl içinde 244 bin konut ve 75 bin köy evinden oluşan 319 bin haneyi tamamlayarak, hemen hak sahiplerine teslim etmektir.

(Deprem konutları) Etap etap tamamlayarak 3,5 milyon insanımıza yeni, güvenli, huzurlu hayat alanları oluşturana kadar çalışmakta kararlıyız.

Deprem etkilerinin üstesinden gelerek, bölgeyi, ülkemizi normalleştirmenin yolu, güçlü siyasi iradece alınacak kararların dirayetle uygulanmasından geçiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.