‘Kızılderelilerin odun toplamasını mı beklediniz?’
banner110

TOKİ 2 Etap sakinleri parkta toplanarak, kömür ihalesinin geç yapıldığını iddia ederek duruma tepki gösterdiler
Sitenin parkında bir araya gelen site sakinleri, sitenin yönetimini yürüten Emlak Yönetim'e tepki gösterdiler. Emlak Yönetim yetkilisi Cemil Sözen’e şikayet ve tepkilerini ileten site sakinleri Kömür alımının geç yapıldığını iddia ederek, bunun faturasının TOKİ sakinlerine kesildiğini belirttiler.
TOKİ 2. Etap Sakinlerinden Şevket Yiğit, kömür alımı neden gecikti diyerek, ‘’Emlak yönetim 61 il 424 site 192 bin 976 taşınmaz 3 bin 366 personel ile ülke genelinde hizmet vermekte. İlçemiz yönetimi site sakinleri tarafından yapılan 1 etap 1. Kısım site yönetimi tarım kredi kooperatifinden 16 Haziran 2021 tarihinde 2 bin 50 liradan 260 ton kömür alırken, 2 Etap TOKİ Konutlarını yöneten Emlak Yönetim leyleklerin göç etmesini mi, yoksa kızıl derelilerin odun toplamasını mı bekledi. Çalışan üst düzey satın alma ve ihale kurulu neden görevlerini yapmıyorlar. Çok yoğunlarda biz mi bilmiyoruz’’ dedi. Site sakinleri imza kampanyası başlatarak konuyu üst düzey yetkililere taşımayı düşünüyor.

‘İHALEYE KATILAN OLMADI’

Öte yandan Emlak Yönetim Genel Müdürlüğü kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, Emlak yönetimin Haziran ayında kömür ihalesi açtığı ancak ihaleye hiç bir kömür firmasının ihaleye katılmadığı, bunun üzerine Temmuz ayında ikinci kez ihale açtığı ancak yine hiç bir firmanın dolar kurundaki değişkenlik nedeniyle ihaleye girmek istemedikleri öğrenildi. Bunun üzerine gerekli girişimlerde bulunan Emlak Yönetim Ağustos ayında üçüncü kez tekrar ihale açıp kendi imkanlarıyla sorunu çözmek için girişimlerde bulunarak 3. İhalede kömür alımını gerçekleştirebildi.
Bu seferde ihaleyi alan firma dolar kurundaki değişkenliği neden göstererek ödemin peşin yapılmasını istemeleri nedeniyle, Emlak Yönetim’de TOKİ sakinlerinden her yıl 9 taksit olarak ödenen kömür taksitlerini kendi inisiyatifiyle peşin değil 3 taksit olarak yansıttıkları, imkanlar ölçüsünde şartları kolaylaştırmak için Emlak Yönetim’in tüm şartları zorladığı edindiğimiz bilgiler arasında.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gercekten fiatlar ucmus 2 yıl önce

Gercekten komur fiatlar cok pahali