Haşim Eğer, Tokat'a atandı
banner110

(Özel Haber-Ebru Çalık)

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın almış olduğu karar doğrultusunda artık İl Müdürleri kendi memleketlerinde görev yapamayacak. Bu sebepten dolayı Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer Tokat'a, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ise Çorum'a atandı.

Toplumun bütün kesimleri tarafından sevilen sayılan uzun yıllar hem spor alanındaki çalışmalarda hem de Çorum'u ilgilendiren tüm çalışmalarda Çorum için çalışan Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer'in kısa bir süre sonra görevine başlayacağı öğrenilirken, resmi olarak atamaların ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

ÇAĞLAR, ÇORUM İL MÜDÜRÜ OLUYOR

Tokat'ın başarılı bürokratı Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı.

Tokat'da uzun yıllar eğitim öğretim camiasında hizmet verdikten sonra 2014 yılında Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan Cemil Çağlar Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı. Kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek atama sonrasında Çağlar'dan boşalan koltuğa Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer geçecek.

CEMİL ÇAĞLAR KİMDİR?

20.01.1971 tarihinde Tokat Merkez Derekışla köyünde dünyaya geldi.

Yerleşim yerinde okul bulunmadığından Artova Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda başladığı İlk ve Orta öğrenimini Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda bitirdi.

Gümüşhane Mareşal Fevzi Çakmak Öğretmen Lisesi’nde başladığı lise öğrenimini ise Ankara Hasanoğlan Öğretmen Lisesi’nde tamamladı.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliğinden 1995 yılında mezun oldu.

Açık Öğretim Fakültesi Spor Yönetimi’nde okumaktadır.

MESLEKİ DENEYİMİ

1995yılında Tokat Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde Tarih öğretmeni olarak göreve başladı.

2000 yılında Tokat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne atandı.

2007 yılında Tokat Ticaret Meslek Lisesi’ne Okul Müdürü olarak atandı

2012 yılında Kredi Yurtlar Kurumu’na Tokat Yurt Müdürü olarak atandı.

2014 yılında Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak atandı.

20 Yıllık Devlet memurluğunun yaklaşık 10 yılını farklı kurumlarda kamu yöneticisi olarak geçirmiş ve kamusal alanda başarılı çalışmalar yürütmüştür.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARI
Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı: 2007-2014
Tokat Memur Sen İl Başkanı: 2009-2013
Sivil Dayanışma Platformu: 2010..
Tokat Milli İrade Platformu : 2010-2014
Tokat Mısır Dayanışma platformu: 2013
Tokat İHH İl Başkanı:2013--

Öğrenciliğinden itibaren gençlik hareketlerinde bulundu ve gençlik çalışmalarına katıldı. Tokat'ta Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in kuruluş çalışmalarında aktif rol aldı. Tokat’ta Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu ve en uzun süreli “Tokat Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanlığı”nı yaptı. Tokat'ta “kadın ve çocuk eğitimi” alanında faaliyet gösteren KÖPRÜ-DER’in kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. Tokat’ta sosyal yardım faaliyetleri yapan ELDEN ELE Derneği’nin çalışmalarına katıldı ve Denetleme Kurulu’nda görev aldı.
2010 Türkiye Anayasa değişikliği referandumunda Tokat’ta 56 sivil toplum örgütünden oluşan “Milli İrade Platformu”nun kuruluşuna arkadaşları ile öncülük ederek başkanlığını ve sözcülüğünü yaptı. Platform, referandum sürecinde Türkiye’de ilk olan “Milli İrade Çadırı”nı kurarak referanduma “EVET” çalışmasını tüm Tokat’ta yürüttü.

Ak Parti’nin kapatılma sürecinde MEMUR-SEN öncülüğünde sivil toplum örgütlerinin organize ettiği ve Türkiye'de sekiz ilde yapılan “Ortak Akıl Mitingleri”nden Samsun ve Malatya mitingini ekibi ile beraber Tokat organizatörlüğünü yaptı.
Sivil Dayanışma Platformu’nun Tokat temsilciliğini yürüttü. Mısır’da yapılan kanlı darbeye karşı; Mısır halkıyla dayanışmak amacıyla “Mısır Dayanışma Platformu”nun kuruluşuna arkadaşları ile beraber öncülük ederek, Platform Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda toplumsal duyarlılığı artırmak için Ömer Döngeloğlu,Dursun Ali Erzincanlı,İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr Kadir Özköse gibi değişik isimlerin katıldığı ve bir hafta boyunca süren programlar yapmıştır.

Arkadaşları ile başında bulunduğu STK'lar öncülüğün de Filistin başta olmak üzere tüm mazlum halklarla dayanışma içinde bulunup, onların sesi olabilmek için Tokat’ta yardım kampanyaları,resim sergileri,ortak basın bildirileri ,Gıyabi Cenaze Namazları gibi çeşitli aktivitelerin yapılmasını organize ettiler.
Arkadaşları ile birlikte başında bulundukları STK'lar aracılığı ile Eski Türkiye'de var olan katsayı zulmüne ve başörtüsü yasaklarına karşı mücadele ettiler. Tokat’ta imza kampanyaları dâhil çeşitli eylemlerin yapılmasına ekibi ile öncülük ederek her türlü vesayete karşı toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağladı.
28 Şubat sürecinin ruhuna uygun olarak takip ve fişlemeye maruz kalmıştır. Eşi ile birlikte memuriyette açığa alınarak idari tahkikatlara ve disiplin soruşturmalarına uğramış olup Erzincan Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanmıştır. Çözüm sürecinde Tokat’ta aktif sorumluluk üstlenerek çalışma arkadaşlarıyla birlikte Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Üyesi Ahmet Gündoğdu ile Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin’in konuşmacı olarak katıldığı "Akil İnsanlar Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'" programını organize etti.

17 ve 25 Aralık yargı vesayetine karşı, Tokatta “İrademe ve Geleceğime Sahip Çıkıyorum”sloganı ile Tokat’taki sivil toplum kuruluşlarının bir araya toplanmasına arkadaşları ile öncülük etmiş ve Kültür Sarayı’nda yapılan geniş katılımlı basın açıklamasıyla darbe sürecine karşı dik durulmasını ve “Millet İradesine”sahip çıkılmasına destek sağlamışlardır.
Tokat Milli İrade Platformu olarak 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine destek olmak amacıyla Milli İrade çadırı kurulmuş,seçim çalışması yürütülmüştür.Cumhurbaşkanlığı Seçimi sürecinde Gazete ve şehrin değişik yerlerindeki reklam panolarına Milli İrade Platformu ilanlarını asarak kamuoyu oluşturmuşlardır.
İnsan ve Medeniyet Hareketi ve onun gençlik çalışması olan Genç Hareket’in Tokat’ta kurulma çalışmalarını yürüttü.
Değişik dergi ve gazetelerde yazıları yayımlandı.
Değişik Vakıf, Dernek ve STK’lara üyeliğiyle birlikte aktif olarak gençlik ve toplum çalışmalarını yürütmektedir.
17 Aralık darbe süreci ile birlikte İHH (İnsani Yardım Vakfı) Tokat İl Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.