Deprem uzmanı hemşehrimiz, Dodurga depremini yorumladı
banner110

Bugün 17:06'da Çorum'un Dodurga ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem ile ilgili bilgiler veren Kargı Karakiseli hemşehrimiz Prof. Dr. Şakir Şahin,
'Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun bir kolu olan Merzifon-Esençay fayı altı parçadan oluşmakta bugün meydana gelen deprem Laçin kısmında meydana gelmiştir' dedi.
Söz konusu fay hattı üzerinde 1900 yılından günümüze kadar 618 depremin meydana geldiğini ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı Başkanı Kargı Karakiseli hemşehrimiz Prof. Dr. Şakir Şahin, en son 10.12.2020 tarihinde bu fay üzerinde 3.3 şiddetinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

EN YÜKSEK ŞİDDETLİ DEPREM 6.0 ŞİDDETİNDE
Bölgede kaydedilmiş en yüksek şiddetli depremin 6.0 şiddetinde olduğunu belirten Prof. Dr. Şakir Şahin, 1996 yılında bölgede en büyüğü 5.6 şiddetinde 169 depremin yaşandığını söyledi.

3.4'E KADAR ARTÇISI OLABİLİR
Kargı Karakiseli hemşehrimiz Prof. Dr. Şakir Şahin, 'Bu deprem münferit bir deprem olup 3.4’de kadar artçısı olabilir. Tarihsel dönemde büyük bir deprem olduğuna dair bir kayıt yoktur. Aynı fay üzerinde 6 büyüklüğüne kadar deprem beklenebilir' ifadelerini kullandı

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.