Ahlatcı Holding'den deprem bölgesine 100 milyon TL'yi aşan yardım
banner110

Ahlatcı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardım Vakfı tarafından depremden 2 saat sonra yola çıkartılan 7 tır yardım paketine ek olarak 36 tır insani yardım malzemesi bölgeye ulaştırıldı.

BARUT FABRİKASININ İNŞAATI DURDU, TÜM EKİPMANLAR DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın talimatıyla grup bünyesinde inşaatı hızla devam eden barut fabrikasında tüm inşaat faaliyetleri durdurularak, sabah saat 06:30’da deprem bölgesine 7 tır dolusu gıda ve giyim malzemesi ile 2 vinç sevk edildi.

AHLATCI, ACİL DURUM VE AFET YARDIM MERKEZİ KURDU
Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardım Vakfı bünyesinde kurulan Ahlatcı Acil Durum ve Afet Yardım Koordinasyon Merkezi (ADAKOM) tarafından depremin ikinci günü göçük altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için ilk etapta 2 vinç ve 1 ekskavatör kurtarma çalışmalarına katıldı. 

ADAKOM organizasyonunda depremzedeler için giyimden gıdaya, temizlik malzemesinden araç filosuna, jeneratörden battaniyeye, mazottan iş makinalarına kadar geniş bir yelpazede yardım paketi ise AFAD koordinesiyle deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ahlatcı Holding, depremin üçüncü gününde de 3 tır kuru gıda, 2 tır su ve 2 tır medikal ve insanı yardım malzemesinden oluşan 7 tır yardım paketini de AFAD kontrolü ve izniyle ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

SOKAK HAYVANLARINI DA UNUTULMADI
Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken kış koşullarının getirdiği zorluklar nedeniyle yiyecek ve temiz su sıkıntısı ortaya çıkması üzerine depremin dördüncü gününde 3 tır kuru gıda hemen vatandaşlarımıza, 1 tır dolusu kuru mama ise bölgede aç kalan kedi köpekler için kontrollü olarak dağıtılmaya başlandı.
Depremin 120’nci saatinde ise bebek bezi, hijyenik ped, yaşlı bezi ve strafordan oluşan 10 tır dolusu insani yardım malzemesi bölgeye ulaştırılarak ihtiyaç sahipleriyle buluşturuldu.

Ahlatcı Holding, bugüne kadar 43 tır dolusu insani yardım malzemesini AFAD kontrolü ve izniyle depremzedelerimize ulaştırdı.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Ahlatcı “giyimden gıdaya, temizlik malzemesinden araç filosuna, jeneratörden battaniyeye, mazottan iş makinalarına geniş bir yelpazede 43 tır dolusu 100 milyon değerinde yardım paketinin yanısıra AHBAP platformuna 5 milyon Türk Lirası, Mücevheratçılar Birliğine ise 2.5 milyon Türk Lirası olmak üzere toplam 7.5 milyon Türk Lirası nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca 400 adet çadırdan oluşan çadırkente ek olarak 2 adet 500 kişi yemek kapasiteli mobil mutfak bölgede hizmet vermeye başlayacaktır. Ayrıca Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardım Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ahlatcı Acil Durum ve Afet Yardım Koordinasyon Merkezi (ADAKOM) tarafından Çorum’da deprem lojistik merkezi kurulmuş ve tüm yardım malzemeleri burada depolanarak ihtiyaca göre bölgelere kendi ekiplerimiz tarafından sevk edilerek AFAD kontrolünde dağıtılmaktadır” dedi.

Ahmet Ahlatcı, "Dünya tarihindeki en şiddetli ve en ağır hasarlı doğal afet olarak kayıtlara geçen bu depremde Ahlatcı Acil Durum ve Afet Yardım Koordinasyon Merkezi (ADAKOM) kurularak Devletimizin tüm resmi kurumlarıyla koordinasyon halinde çalışmalara devam edilmekte olup bugüne kadar iş makinalarımız 38 vatandaşımızın göçük altından çıkarılmasını sağlamıştır
Geçmiş olsun Türkiye’m" ifadelerini kullandı.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.