SODİMER’den okullar açılırken ebeveynlere öneriler
banner110

Açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:

Organize olun: Çocuğunuzun sırt çantası, defterler, kalemler ve diğer malzemeler dahil gerekli tüm okul malzemelerine sahip olduğundan emin olun. Kaybolmalarını önlemek için çocuğunuzla okul eşyalarını etiketleme etkinliği yapabilirsiniz.

Okul politikalarını inceleyin: Devam, kıyafet kuralları, sınıf kuralları ve öğretim çalışmaları da dahil olmak üzere okulun politikaları hakkında bilgi edinin.

Sağlık kontrolü: Çocuğunuzun sağlık kontrolleri konusunda güncel bilgiye sahibi olduğunuzdan emin olun. Okul tarafından isteniyorsa, talimatlarla birlikte gerekli tıbbi belgeleri ve ilaçları sağlayın.

Bir rutin belirleyin: Çocuğunuzun yeterli uyku almasını sağlamak için tutarlı uyuma ve uyanma saatini içeren günlük bir rutin oluşturun. Okul günü için gerekli enerjiyi sağlamak için sağlıklı kahvaltılar ve akşam yemekleri planlayın.

Beklentileri tartışın: Çocuğunuzla okulda sizi neler bekleyebileceği konusunda konuşun. Davranış beklentileri, öğretmenlere ve akranlara saygı ve olabilecek endişeler hakkında konuşun.

Bir gece öncesi hazırlık: Sabah telaşını ve stresini en aza indirmek için bir gece önce kıyafetlerinizi ve sırt çantanızı hazırlayın.

İletişim: İhtiyaç duymanız durumunda okulun ve öğretmenlerin iletişim bilgilerini güncellediğinizden emin olun. Herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa okulla iletişimde proaktif olun.

Toplu taşıma: Çocuğunuz okul servisi veya başka bir ulaşım aracı kullanıyorsa ulaşım düzenlemeleri hakkında bilgi edinin.

Acil durumda irtibat kişileri: Gün içinde size ulaşılamaması durumunda okula acil durumda iletişime geçilecek kişilerin bir listesini verin.

Öğretmenlerle tanışın: Çocuğunuzun öğretmenleriyle bağlantı kurmak ve beklentilerini anlamak için öğretmenlerle tanışma etkinliklerine veya veli-öğretmen konferanslarına katılın.

Ödev ve çalışma alanı: Evde çocuğunuzun ödev yapabileceği ve ders çalışabileceği sessiz ve rahat bir alan oluşturun.

Haberdar olun: Bültenleri, e-postaları veya okul web sitesini kontrol ederek okul etkinlikleri, toplantılar ve önemli tarihler hakkında bilgi sahibi olun.

Güvenlik konuşmaları: Çocuğunuzla okula gidip gelme, yaya geçitlerini kullanma ve diğer güvenlik sorunları hakkında konuşma yapın.

Duygusal destek: Çocuğunuz yeni bir eğitim öğretim sezonuna alışırken duygusal destek sağlamaya hazır olun. Endişelerini dinleyin ve cesaretlendirin.

Katılın: Programınız izin veriyorsa, okulun veli-öğretmen birliğine veya gönüllülük fırsatlarına katılmayı planlayın.

Başarılı bir okul yılı için ebeveynler, öğrenciler ve öğretmenler arasındaki açık iletişimin şart olduğunu unutmayın. Çocuğunuzun eğitimiyle meşgul olun, dahil olun ve okul yılı boyunca ortaya çıkabilecek zorlukların üstesinden gelmek için gerektiği şekilde uyum sağlamaya hazır olun. Tüm ebeveynlere yeni eğitim öğretim sezonunda başarılar dileriz.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.