Fen Lisesi'nde TÜBİTAK Fuarı açıldı
banner110

Projelerin tanıtılması için Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, Ziraat Bankası Müdürü Hilmi Bakıcı, Mili Eğitim Şube Müdürleri Uğur Uluçay ve Kenan Yıldız, ilçedeki tüm okulların öğretmen ve öğrencileri katıldı. Fuarın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç yaptı. Genç konuşmasında Fen Lisesi’nden övgüyle söz ederek okulun durumu ve yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

‘’FEN LİSESİ’NDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR DEMİŞTİK’’

‘’Fen lisesinde güzel şeyler oluyor demiştik. Olmaya da devam ediyor’’ diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Görüyoruz, göreceksiniz. Öğretmenlerimiz düzeldi. Eğitimciler düzeldi. TÜBİTAK 4006 yaptık. Şanlı Urfa ve Gazi Antepe’e gittik. Ufak tefek eksiklerimiz var, olacaktır. Onları elimizden geldiği kadar gidermeye gayret gösteriyoruz. Türkiye genelinde Fen Liselerinin büyük çoğunluğunda olan sıkıntıların bir bölümü bizde de var. Ankara’da olan bir iki branş öğretmeni eksiği bizde de var ama bizde en iyi şekilde telafi etmek için gayret gösteriyoruz. Bu etkinlikler, deneme sınavları, kaynak kitaplar, öğretmenlerinizin 24 saat sizlerle olması, özveriyle çalışmaları sizin için bir kazançtır’’ şeklinde konuştu.

‘’ÇORUM’DA 8 OKULDAN BİRİYİZ’’

Ardından okul öğretmeni ve TÜBİTAK Proje Yürütücüsü A. Münip Tabakoğlu bir konuşma yaparak fuar hakkında bilgiler verdi. Çorum’da TÜBİTAK Fuarı açan 8 okuldan biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Tabakoğlu, ‘’İlimizde TÜBİTAK Bilim fuarını gerçekleştiren 8 okul var. Bizde bu okullardan bir tanesiyiz. 9 Araştırma, 9 uygulama olmak üzere toplam 18 projemiz yer alıyor. Bu projelerimizde 55 öğrenci, 9 öğretmen görev alıyor’’ dedi.

(Turan Ozan Acar)

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.